Publicitat
Política · 24 d'Abril de 2019. 14:11h.

El Govern porta a fiscalia la 'crema' de Puigdemont

Rufián ho trobava "una barbaritat"

El Govern porta a fiscalia la 'crema' de Puigdemont

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa, ha anunciat que l'Executiu català denunciarà a la Fiscalia la crema i afusellament d’un ninot que representava l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, a Coripe (Sevilla) per presumpte delicte d’incitació a l’odi. Budó ha recordat que els fets es van produir amb la participació de l’Ajuntament de la localitat.

"Nosaltres considerem que aquest és un acte de foment de l'odi i de foment de la violència i per tant com a Govern hem autoritzat denunciar aquests fets davant la Fiscalia", ha dit Budó. En aquest sentit, el candidat d'ERC, Gabriel Rufián, va considerar una "barbaritat" la crema d'aquest ninot però va matisar que també li semblaria una "barbaritat" denunciar els fets atès que "la llibertat d'expressió és sagrada".

Sobre aquestes declaracions de Rufián, Meritxell Budó ha remarcat que la decisió de denunciar els fets s'ha pres "per unanimitat" de tots els membres del Govern, entre els quals hi ha consellers d'ERC.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#20 Saturnino, Sevilla, 25/04/2019 - 16:00

Aún deberian estar agradecidos que todo fue una simulación...

#19 Timbaler, Bcn , 24/04/2019 - 23:13

Lo llevan a fiscalía porque quieren internacionalizar el suceso haciéndolo pasar como un caso de demostración palpable del odio español hacia puchi y Cataluña entera.
Y resulta que en Coripe cada año hacen esa melonada con un personaje público. Si previamente también habían quemado a Aznar, es eso también odio a toda España o se queda en mel

#18 tzatza, BCN, 24/04/2019 - 20:21

Compte les entitats falleres valencianes . Segons quins ninots cremin, poden ser denunciats pel govern català.

#17 Pepón, Bcn, 24/04/2019 - 17:01

Lo más indignante de esta gente es su cinismo e hipocresía

#16 Pepón, Bcn, 24/04/2019 - 17:00

Creo que a los "fusileros de Cardedéu" que simularon el fusilamiento de un político del PP no los denunciaron. Seguramente tenga mala memoria...