Publicitat
Política · 2 de Febrer de 2011. 17:56h.

El Govern pot pagar les nòmines fins el febrer

El tripartit va incrementar el nombre de funcionaris un 24%

El Govern pot pagar les nòmines fins el febrer

El Govern, durant la reunió d'aquesta setmana

Oriol Pujol no anava tan desencaminat: el Govern de la Generalitat té liquidesa per pagar les nòmines del seu personal fins el proper mes de febrer, però no més enllà si no hi ha més ingressos, segons ha sabut e-notícies de fonts de CiU. Per això el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, està treballant en diversos fronts: mesures d'austeritat i una nova emissió de bons 'patriòtics' que ha de rebrer, per força, el vist-i-plau del Govern espanyol.

El Govern Montilla va fixar el dèficit durant el traspàs de poders en uns 4.000 milions d'euros, a falta de comptabilitzar l'últim trimestre, i el va advertir que la xifra pujaria fins un 3,1%. Però els càlculs de CiU indiquen entre 7.000 i 7.500 que equival a un 3,6% malgrat que el Consell de Política Fiscal i Financera va considerar el passat mes de novembre, encara amb el tripartit al poder, que era del 2,4. Per això Mas vol pressionar Zapatero en la seva propera reunió perquè autoritzi una nova emissió de deute.

Segons dades del propi Govern triparti, de l'11 de juliol del 2008, la Generalitat ha passat de tenir 129.500 treballadors públics a 160.000 amb "un increment del 24%". A principis de juliol de 2008 d'aquell any "hi havia 206 alts càrrecs a l’administració de la Generalitat de Catalunya i a les seves entitats autònomes". El tripartit va justificar l'increment pel "desplegament de nous serveis públics i noves competències, i a la permanent millora i demanda de qualitat de tots ells". Governació, conselleria en mans d'Esquerra, va aprovar aquell any un augment del 4,5% per al personal laboral.

El president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha assegurat que la situació financera de la Generalitat és tan "dramàtica" que "gairebé no es poden pagar les nòmines" de l'administració catalana. Per contra, el portaveu del Govern, Francesc Homs, s'ha contradit Pujol i ha apuntat que "no ha dit que no es puguin pagar les nòmines, oi? Les coses com siguin".

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#33 CAN PALANCA, Sant Privat d´en Bas, 03/02/2011 - 19:55

Lo que no entiendo es como en la Conselleria de de Salut han recolocado las secretarias de la Geli, que ganan un pastón, cuando son interinas suspendidas en reiteradas ocasiones y se las han quedado los convergentes, es que las secretarias no cesan con su amo? Menos secretarias y de copago ni coña!!

#32 sulfuro sulfuro, Barcelona, 03/02/2011 - 17:46

Les llega porque febrero solo tiene 28 días.
Menudo legado que les ha dejado //la alegría de Iznajar//

#31 tip i cuit d'endollats, Barcelona, 03/02/2011 - 10:50

A TOTS AQUESTS "FUNCIONARIS" SE'LS POT ENVIAR TRANQUIL·LAMENT AL CARRER. LA IMMENSA MAJORIA SÓN ENDOLLATS SENSE OPOSICIONS O FUNCIONARIS QUE VÉNEN AMB ENDOLL DES D'ALTRES ADMINISTRACIONS. PODEN ANAR FORA.

#30 lliberal, Reus, 03/02/2011 - 09:34

El problema no és el nombre de funcionaris. Si no el cost pel treball efectiu. L'anterior govern ple de funcionaris i sindicalistes ha aumentat els salaris i reduït les hores efestives de treball signant convenis temeraris que han disparat el cost alumne atès en educació o ciutadà atès en salut.

#29 Bernd, Barna, 03/02/2011 - 08:56

Algú hauria de denunciar el PSC, IC i ERC per malversadors de cabals públics. És impressionant la incapacitat de gestió de les esquerres. Mai més!