Publicitat
Política · 11 d'Agost de 2014. 21:35h.

El Govern prepara el no a la consulta

Ortega i Rigol insisteixen en convocar-la només si és legal

El Govern prepara el no a la consulta

Una imatge d'arxiu de la vicepresidenta, Joana Ortega (Foto: Parlament)

La Vicepresidenta del Govern, Joana Ortega ha dit en una entrevista al programa El Balcó de SER Catalunya que si el Tribunal Constitucional (TC) veta la consulta del 9 de novembre llavors no trauran les urnes al carrer.

"El més important és fer les coses bé. El Govern sempre ha posat de manifest que ha de ser una consulta legal, democràtica dialogada i acordada amb l'Estat. Fins al darrer moment estem buscant aquest acord amb l'Estat. Ha de ser una via legal i és en definitiva la que li donarà la força i la legitimitat a tot el procés”, ha afirmat.

Unes declaracions que coincideixen plenament amb les que ha pronunciat el coordinador nacional del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol,  i també amb una valoració feta pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila. Tots tres han apostat per guardes les urnes el 9N si l’Estat espanyol veta la consulta.

Rigol ho ha apuntat en una entrevista a Catalunya Ràdio que "posar les urnes al carrer sense tenir la legalitat darrere, és menysvalorar aquesta convocatòria". "No seria prou clar ni evident, per a mi", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

45 Comentaris

Publicitat
#30 JOAN M., Catalunya, 13/08/2014 - 00:59

La Senyora ortega ja tarda en dimitir.

#28 ALVAR TriBorn Catatonic, Bcn Españolaza, 12/08/2014 - 16:06

Tantas cadenitas... Apuntan mal, deben realizar una cadena con dirección a Andorra. Los participantes se irán pasando sobres que deberán entregar a los Pujol, con ese pequeño cambio la acción será un éxito.

#27 Joan, Barcelona, 12/08/2014 - 11:00

Artur Mas va dir no fa pas gaire temps que la consulta es faria sí o sí. Ara resulta que no. Doncs que s'atenguin a les conseqüències. RIP CIU.

#27.1 ambaixadorCAT, UK, 12/08/2014 - 11:55

Correcte. Si no volen incomplir el que van prometre haurien de convocar plebiscitàries immediatament després del 9 de Novembre, en el cas que no hi hagi referèndum.

#26 lopetegui, manresa, 12/08/2014 - 10:55

Tranquilos indepes, porque...

"la comunitat internacional no permetra" y bla bla bla.

"La foto de la policia retirant les urnes será la seva derrota" y bla bla bla

"Això no hi ha qui ho aturi" y bla bla bla

Bocas. Quillacos.

#25 lopetegui, manresa, 12/08/2014 - 10:49

Un momento, un momento. Ahora no vale cambiar de tema; todos los indepes del "ens veurem el 9N" ahora que no se vayan como gallinas.

Bien es cierto que el honor y el nacionalismo se llevan muy mal.

#25.1 ambaixadorCAT, UK, 12/08/2014 - 12:01

Sí, concretament l'honor es porta molt malament amb el nacionalisme espanyol, que no té la decència d'acceptar que part dels ciutadans de l'estat on es vol imposar votin el seu futur com a nació. Té collons la cosa.