Publicitat
Política · 12 de Gener de 2021. 14:47h.

El Govern prepara l'ajornament de les eleccions

L'última decisió la prendrà divendres la mesa de partits

El Govern prepara l'ajornament de les eleccions

El Govern ha dit que divendres la mesa de partits decidirà "definitivament" si hi ha eleccions o no al Parlament el pròxim 14 de febrer. La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha dit que l'executiu vol fer-ho de manera "consensuada" amb tots els partits, però ha advertit que, si no és possible, qui tindrà l'última paraula serà l'Executiu.

Tanmateix, el Govern no portarà cap proposta concreta a la reunió de divendres de si s'han de fer o no les eleccions. "Estem davant un escenari incert", ha dit Budó, i ha afegit que si es decideix celebrar les eleccions s'ha de garantir el "dret a votar" i el "dret a la salut".

La consellera de la Presidència ha apuntat que, si s'ajornen les eleccions, el Govern també vol "consensuar" la data alternativa dels comicis. En aquest sentit, ha destacat que aquesta decisió s'hauria de prendre amb els consells de les autoritats sanitàries, ja que haurien de dir quina franja de dates seria millor per celebrar els comicis si no es fan el 14-F.

A banda de les mesures sanitàries, també ha explicat que el conseller d'Exteriors, Bernat Soler i els serveis jurídics de la Generalitat estan valorant què comportaria jurídicament un ajornament per exposar-ho també divendres.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Ramón, BCN, 14/01/2021 - 09:46

Suspender las elecciones por el virus? Es una idiotez porque entonces tampoco se podría ir al súper o ningun centro comercial, pues en una votación se guardan medidas de seguridad más estrictas que en los susodichos, pero no obedece a una cuestión sanitaria, obedece a que el momento no es favorable para indepes...No quieren poner urnas? Pues eso..

#11 Chris, Lleida, 13/01/2021 - 19:28

El 14-F en comptes d'eleccions es podria fer una rave. I sí, també amb la de les tetes a l'aire, si no l'han castigat encara.

#10 Luigi., Barcino, 12/01/2021 - 17:48

Las votaciones equivocadas pueden tener consecuencias inesperadas.
"Holanda confisca bocadillos de jamón y queso a camioneros británicos tras el Brexit".
"Las autoridades aplican con rigor la normativa que prohíbe la importación personal de carne y lácteos a la UE".
https://www.elperiodico.com/es/internacional/20210112/holanda-confisca-bocad

#9 luis, barcelona, 12/01/2021 - 17:00

Mientras las decisiones politicas se tomen con ese ADEFESIO en la pared del fondo. No se hará nada acertado
Es que la imagen tiene H.U.E.V.O.S

#8 Sergi Sergio, Barcelona, 12/01/2021 - 16:41

Be, normal, no sap que fer amb res, no saben res de res, total, al final la culpa de tot sempre es de Madrid o d'Espanya, o del Estat o de qualsevol altre i a seguir enganyant a tothom.