Política · 25 d'Abril de 2012. 11:27h.

El Govern prepara una nova retallada de "més de 1.500 milions"

El portaveu del Govern veu "inevitable" l'entesa amb ERC

El Govern prepara una nova retallada de "més de 1.500 milions"

Homs, en una foto d'arxiu

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha estimat en "més de 1.500 milions d'euros" la nova retallada i ha assegurat que "és probable que hi hàgim de fer front retallant i apujant impostos. En alguns aspectes ja hem tocat os, i no estem disposats a retallar més. Haurem de tocar les coses des d'una altra perspectiva. Jo diria que el tram autonòmic no es pot apujar més".

En declaracions a Rac-1, ha afirmat que "resulta inevitable entendre'ns amb ERC" una entesa entre CiU i ERC a Catalunya i ha justificat aquest apropament perquè cada vegada és "més difícil" entendre's amb Espanya, de manera que el Govern "procura" buscar aliances en concordança amb aquesta premissa.

Si en aquesta entesa "també hi pogués estar el PSC, molt millor", ha assenyalat Homs, convençut que el context general "va acompanyant les coses" cap a un distanciament respecte del PP i, en canvi, l'aposta del Govern pel pacte fiscal acosta CiU a ERC.

El portaveu ha advertit que "hi haurà una artilleria difamatòria sobre llengua, convivència, etc. No ens enviaran els tancs, però quiets no s'estaran. Ens enviaran els interventors. Són els tancs moderns: l'estat de confusió i desànim".

Finalment, ha dit que la resposta de Catalunya "ha de tenir ingredients de fermesa, anar a favor del país... Però sense violentar la legalitat, que té mala premsa".

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 angel, cardedeu is not spain, 26/04/2012 - 23:10

Senyors del govern , perque no demaneu els 1.200 milions de eurillos al PP que ens deuen i s´ha acabat les retallades amb CULLONS. Es que esteu cagats CyU caganets. No tenen quartos doncs els sous dels PSC-PSOE que ho paguin per mala gestiò durant 8 anys. No retalleu mès pels Catalans, si us plau.

#13 onofre, Barclona, 25/04/2012 - 22:52

Sembla que demani perdó per haver de pactar amb ERC, com si no hi hagués més remei, i això fa pensar que es dirigeix al PP. Si no pensés en clau de PP no ho diria així perquè molts desitjavem que pactessin ciu i erc. Es nota que els tenen por al PP i així no anem enlloc més que avall.

#12 Eladi, Barcelona, 25/04/2012 - 22:45

Potser l'estat no demana retallar perquè Catalunya ja va retallar abans abans que d'altres autonomies. Si no és així, com és que hem de retallar més que els altres si ja "haviem fet els ditjosos deures abans? Per què no retallem el que diuen i esperem a final d'any?

#11 Luca, bcn, 25/04/2012 - 22:26

ibi sobre la segona i tercera casa hauria d'incrementarse un 200%-300%
impostos sobre vaixells, yachts i demes: 300%
impostos sobre bens de luxe: 300%

#10 pepito, barcelona, 25/04/2012 - 20:49

cada vez que hago un comentario de este sr me censuran...... sr rius haga algo, controle a sus becarios,,,,,,,