Publicitat
Política · 21 de Novembre de 2019. 12:43h.

El Govern presenta un sondeig per intentar forçar el diàleg

Un 80% dels catalans aposta per trobar una "solució al conflicte"

El Govern presenta un sondeig per intentar forçar el diàleg

El 80% dels catalans acceptarà la independència si "una majoria clara dels ciutadans catalans optessin" pel sí en un referèndum "legal i acordat", segons un sondeig del Centre d'Estudis d'Opinió fet a tot l'Estat i que ha presentat la consellera de Presidència, Meritxell Budó.

El mateix percentatge de catalans creuen que el diàleg és la millor opció per encarar la crisi entre Catalunya i la resta d'Espanya. En concret, el 42% considera que ha de ser una negociació sense condicions, i el 38 pensa que ha de ser un diàleg dins de la Consitució. A la resta de l'Estat, l'opció del diàleg també guanya -prop del 47% creu que s'ha de fer dins el marc constitucional i un 21% aposta per una negociació sense límits-.

L'enquesta també pregunta sobre la possibilitat de fer un referèndum a Catalunya. A Catalunya prop del 71% hi està d'acord, però a la resta d'Espanya el percentatge es redueix al 30 per cent. Pel que fa a la independència, segons el CEO, el 49 per cent dels catalans hi estan a favor, davant del 41 per cent que hi estan en contra. A la mateixa pregunta, fora de Catalunya, gairebé el 76 per cent hi estan en contra, enfront del 13 per cent que s'hi mostren favorables.

Budó ha exposat que "cal que la classe política prenguem nota d'aquestes dades" i ha afegit que "el diàleg i la negociació són la via de resolució del conflicte tant a Catalunya com a Espanya". En aquest sentit, ha reclamat a Pedro Sánchez "altura per afrontar el conflicte polític".

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#17 Marcos Aurelio V. Esteve, Viladecans, 22/11/2019 - 09:53

Y yo voy unto mi dedo en aquello que más me gusta y me lo chupo.
Es decir, siempre están diciendo que el 77%, el 80% hasta que un día digan 5 de cada 4 catalanes opina, cree, dice, manifiesta.
Es simplemente una fake a la vez que fuck news.
Seguid así que el resto del Estado crecerá a nivel económico y aquí todo se irá por el sumidero.

#16 Carles bertran, Barcelona, 22/11/2019 - 00:08

Según el CEO el 49% estaba en contra de la independencia y el 42% a favor. Y el 80% a favor de un referéndum eso sí que es pura manipulación.

#15 Enquestes, sondeig......, Barcelona, 21/11/2019 - 17:34

Amb aquestes cares de pomes agres que fa tot el govern,ni per anar a prendre un cafè, t'hi pots morir de fàstics, és que no se'n salva ni un. Amb tant procés, enquestes, sondeig, ni que sigui amb calçador, a veure si entra, s'han carregat el sentit de l'humor dels catalans indepes. Quin mal humor i mala educació, vinga unes rialles, desavorio

#14 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 21/11/2019 - 15:44

"Els catalans confien una mica més en la policia espanyola que en la Generalitat i el Parlament. El CNP i la Guàrdia Civil reben una nota una mica millor que les institucions que encapçalen Torra i Torrent, segons el CEO"

eltriangle.eu 21-11-2019

Es que no hi ha manera. Aixo no hi deu que ho arregli.

#13 Coque, El Centro de Tabarnia, 21/11/2019 - 15:41

Este es el típico estudio en el que lo primero que haces es escribir el resultado que quieres que te salga y después vas manipulando los datos del estudio para hacerlo cuadrar. Un atentado a nuestra inteligencia