Publicitat
Política · 16 d'Abril de 2013. 23:35h.

El Govern pretén que els ajuntaments paguin els tributs a Catalunya

Homs confirma que el mecanisme serà “plenament legal” i que “tindrà un caràcter voluntari”

El Govern pretén que els ajuntaments paguin els tributs a Catalunya

Una imatge de la trobada entre Mas i representants de l'AMI

El Govern ultima un mecanisme que se situarà dins la legalitat perquè els Ajuntaments que ho vulguin enviïn els seus tributs a la Generalitat perquè l’Administració autonòmica, que no té competències per gestionar-los, els remeti a l’Estat.Aquest és l’embrió de la futura Agència Tributària de Catalunya, una de les estructures d’Estat en les quals treballa l’Executiu i que es farà efectiu abans de l’estiu o just després de les vacances, segons ha avançat aquest dimarts el portaveu Francesc Homs, qui ha valorat la trobada entre el president Mas i representants de l’Associació de Municipis per la Independència.El testimoni de dita associació és fonamental.
 “Hem anat parlant aquests dies i no improvisem respostes”, ha assegurat el portaveu per esvair els dubtes que genera el marc legal del projecte governamental.El dirigent ha reconegut que tot i no tenir eficàcia, per la manca de competències, la iniciativa servirà perquè el Govern “guanyi aprenentatge, gruix i coneixement” de cara a constituir l’Agència Tributària.“Podrem oferir un mecanisme, d’acord amb les lleis vigents, que permetin que aquells qui ho vulguin paguin els seus impostos a través de la Generalitat”, ha resumit el portaveu, donant resposta als requeriments de l’AMI i de l’Associació Catalana de Municipis.La fórmula ideada pel govern tindrà un “caràcter voluntari” perquè no es pot obligar els consistoris a dur els seus tributs a la Generalitat. Un “caràcter simbòlic” perquè el Govern traslladarà després els diners a l’Administració Tributària de l’Estat. 

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 Franc, berga, 17/04/2013 - 12:44

Al estado le tendria que dar igual ahora eso si si se retrasan en el pago nada de reclamar a la generalitat, si se retrasan o no pagan , multa y embargo al ayuntamiento independientemente de si la culpa no es de ellos y es de la generalitat.

#4 pepillo, barcelona, 17/04/2013 - 11:45

Lo más positivo de esta insumisión fiscal tan original, es que la Generalitat ya tendrá argumentos para fichar a unos cuantos familiares de políticos que gestionen el trasiego de impuestos de Barcelona a Madrid.

#3 Kropotkin, Vic, 17/04/2013 - 07:45

16 personas empleadas en oficinas catalanas en el extranjero; 7.500 en la diplomacia española. Lo excesivo es lo primero.....juas, juas

#2 spanish, Madrid, 17/04/2013 - 01:08

vamos a ver cenutrio......los impuestos se pagan a Hacienda, si haces algo diferente ya no será legal...lo has entendido ?

#2.1 Cesc, BCN, 17/04/2013 - 09:20

La Agencia Tributaria de Catalunya pot recaptar impostos i desprès enviar el 100% a l'Hisenda estatal, no hi ha res d'il·legal en això.

#1 pep, manresa, 16/04/2013 - 23:51

O sigui, que serà com la independènCiU aquesta que ens proposa l'Arturu: "sí o sí, sí o no, sí però no, sí que no", o una nova variant, "voluntari".