Publicitat
Política · 26 de Març de 2013. 16:02h.

El Govern prioritza l'agenda sobiranista a la crisi

Homs insisteix que és "molt clar" el calendari que fixa la consulta per al 2014

El Govern prioritza l'agenda sobiranista a la crisi

Imatge de la reunió del Consell Executiu d'aquest dimarts

El Consell Executiu prioritza l'agenda sobiranista a les mesures contra la crisi. El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha destacat durant la roda de premsa d'aquest dimarts que s'està treballant amb el 2014 com a horitzó per fer la consulta.

El calendari "és molt clar", ja que l’acord d’estabilitat parlamentària signat entre CiU i Esquerra ja té aquesta data fixada. Per tant, "aquest és un debat superat" ha considerat el conseller.

"Per al Govern el que és central és la feina prèvia per poder fer la consulta en condicions, i aquesta feina l’hem fet i l’estem fent", ha afegit.

En aquest sentit, Homs ha recordat mesures com la declaració de sobirania del Parlament, la tramitació de la llei de consultes, la creació del Consell Assessor per a la Transició Nacional i la propera formalització de la petició al Govern espanyol per fer la consulta, que segons el full de ruta establert es produirà durant el primer semestre d’enguany. "Feina prèvia imprescindible per tenir-ho tot a punt per celebrar la consulta a partir del 31 de desembre de 2013", ha remarcat.
 
Però, a banda d'això, el portaveu no ha esmentat cap mesura contra la crisi en els acords de Govern presos aquest dimarts després de la reunió de l'Executiu.

Sí s'ha aprovat, en canvi el Projecte de llei de modificació de la Llei 22/2010, del 20 de juliol, del Codi de consum de Catalunya, amb l’objectiu d’incrementar la informació i les garanties dels consumidors en la contractació de crèdits o préstecs hipotecaris.

També han assolit els objectius fixats de contractació pública amb finalitats socials dels diferents departaments de la Generalitat, organismes autònoms i empreses públiques. El Govern ha destinat més de 3 milions d’euros a contractes reservats a Centres Especials de Treball (CET), la qual cosa representa un 128% més del previst, i 5,7 milions més a contractes amb entitats i centres de caràcter social, un 4% per sobre de la previsió inicial.

D'altra banda, Homs ha anunciat que el Govern interposarà un recurs contra el Ministeri d’Educació perquè deixa l’alumnat d’Erasmus d’FP sense aportació complementària.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#6 Manolo, Barcelona, 27/03/2013 - 10:02

Dos años perdidos por culpa del Gran Timonel, sin gobernar y sin hacer nada. Después del fracaso del Gran Timonel, otra vez dos años perdidos con el mismo cuento.

Que dimita de una vez este mesías y que se deje3 de tonterías de Itaca.

Que deje a otro que gobierne y se vuelva a casa de una vez

#5 Jordi, Teià, 26/03/2013 - 17:53

No es tracta de "prioritzar" una cosa sobre l'altra: és que van lligades. Espanya és un llast enorme per Catalunya. Un llast que ens costa molts recursos, i ens impedeix tirar endavant. "prioritzar" -com vosaltres dieu- l'agenda sobiranista, és treballar per sortir de la crisi ràpidament.

#5.1 Pep, BCN, 26/03/2013 - 20:15

El dia siguiente a la independencia, se abrirá el crédito a las empresas, el paro pasará del 26% al 6%, y por arte de magia el trabajo aflorará por todos lados... Que vaya el president y lo firme ante notario y un voto mas tendrá.

#5.2 Pepe, Barcelona, 26/03/2013 - 22:44

Sí Jordi, i jo em mamo el dit.

#5.3 Jordi, Teià, 27/03/2013 - 10:35

Pep, en primer lloc, a Catalunya no tenim un atur del 26%. Aquestes són les xifres d'Espanya. La única cosa que és evident és que demà, que seguirem dins d'Espanya, si que passarà tot això que tu dius: no hi haurà crèdit, i l'atur seguirà augmentant.

#4 Kropotkin, Vic, 26/03/2013 - 17:05

Rogaria a los que controlan los comentarios que corten el rollo de este imitador mio. Se hace ya un poco pesado. Jua, jua, jua,... A menos que seais vosotros mismos, lo cual no me extrañaria... Jua, jua,jua,... Apuntadlo al Club Super 3 y que deje de dar el coñazo... Jua, jua, jua,...

#4.2 Pere Prats, Sants, 26/03/2013 - 17:38

I això ho diu un que posa el nom que li dona en gana, quins nassos, tot i així he de dir que hi ha vegades que no els distingeixo...

#3 Pere Prats, Sants, 26/03/2013 - 16:56

Algú hauria d'esplicar que la Generalitat no és més que una simple delegació de l'Estat sense poder legislatiu, prioritzat la crisis només es triar a on es fa la retallada, res més, l'agenda sobiranista no és més que dotar-se d'eines per sortir de la crisis que ara no es tenen.

#2 Realista, Bcn, 26/03/2013 - 16:55

Casta parasitària, poltronaires....no fotre res per el poble...nomès per els mateixos i per continuar gaudint de la menjadora....tot maquillat embolicant-se amb la senyera o estelada i cridant a tot arreu que es culpa de MadriT. Colla de barruts. Es riuen de nosaltres.