Publicitat
Política · 23 d'Agost de 2011. 12:36h.

El Govern rebutja la reforma de la Constitució

Homs creu que la iniciativa de Zapatero "atempta contra l'autogovern" de Catalunya

El Govern rebutja la reforma de la Constitució

Homs, amb Mas, en una foto d'arxiu

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha advertit que Catalunya s'oposarà a qualsevol reforma de la Constitució que "atempti contra l'autogovern" i l'autonomia financera dels catalans.

Homs ha replicat així a l'anunci fet pel president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que ha proposat una reforma de la Llei Fonamental per establir una regla que garanteixi l'estabilitat pressupostària a mitjà i llarg termini, tant en relació amb el dèficit estructural com en el deute, que vincularia totes les administracions públiques.

"Si el que plantegen Zapatero i Rajoy és carregar-se l'autonomia financera, davant d'aquesta iniciativa cal dir 'no' en majúscules i amb molta contundència", ha sostingut el portaveu del Govern, que ha recordat que Catalunya és l'única comunitat que ha afrontat un ajust pressupostari del 10%, per la qual cosa, segons la seva opinió, no necessita lliçons de ningú.

Reformar la Constitució requereix una majoria qualificada de dos terços de Les Corts, per la qual cosa, de tirar endavant, seria imprescindible el suport dels dos principals grups de les Cambres per desfer en un futur el sostre de despesa que proposa el Govern.

Per aquesta raó, Homs ha advertit que una reforma de la Llei Fonamental "queda petrificada per molt temps", pel que ha emplaçat tots els diputats i senadors catalans a abandonar el partidisme i formar un front comú en Les Corts contra qualsevol acord de PP i PSOE que afecti l'autogovern de Catalunya.

Tot i que el vot contrari dels 25 diputats del PSC no impediria que la reforma de la Constitució prosperés si PP i PSOE l'avalen, el portaveu del Govern ha sostingut que "no és el mateix fer una modificació d'aquestes característiques amb tots els diputats catalans en contra". "Si ens juguem l'autogovern de Catalunya, això ja no és un tema de sigles i de partits, sinó de país", ha tancat.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#3 Fredi, Iluro, 24/08/2011 - 14:22

Aquests 25 del PSC, NO FARAN RES, com sempre, quina llàstima i oportunitat perduda, governs de esquerra-progresista, entre cometes i no hem pogut avançar a l'autogovern de Catalunya, ja veurem que passa amb el próxim govern de dretes, però, de moment, insisteixo, GRAN OPORTUNITAT PERDUDA...

#2 Eduardo González Palomar , Manlleu, 23/08/2011 - 16:49

-La losa que nos oprime-
Toda materialización que pueda hacerse, tras casi tres décadas derrochando miles de millones de euros desde nuestras instituciones públicas en Catalunya en abstracciones ideológicas, no pesa lo que el más humilde de quienes viven entre nosotros.

#1 Juan, Sabadell, 23/08/2011 - 12:58

¿Pero que autonomía financiera tienen las CCAA, más que las que el Gobierno central les quiere dar? ¿Es que no se necesita su permiso para endeudarse? Lo que dice el Gobierno es que este permiso se limite por ley y no quede al albur del Gobierno de turno.¿Queda claro?

#1.1 Patateta, horta, 23/08/2011 - 13:35

El q queda claro es q el model de finançament espanyol és una presa del pel, és ineficient i representa un robatori per alguns territoris. Aquest model el pateixen els municipis i algunes ccaa. Això amb un model federal no passaria, no parlem ja si fossim Estat.

#1.2 Javi, Barcelona, 23/08/2011 - 14:52

Paleta, si fuérais estado estaríais en quiebra como Grecia y Portugal y en un país federal como Alemania los lander han perdido numerosas competencias para ahorrar. Los catalanistas vivís en una nube y por eso habéis arruinado todo lo que tocáis. La ruina de Catalunya ya comenzó con Pujol.

#1.3 jajajajaaaa, barcelona, 23/08/2011 - 15:44

cierto 3000 millones en normalizacion linguistica que al final la gente habla lo que quiere 5000 millones anuales en consejos comarcales que solo exiten en Catalunya, el saco sin fondo de TV3 500 millones anuales....etc etc

#1.4 Patateta, Horta, 23/08/2011 - 16:42

El discurs maquiavelic, populista i demagog te patent neofranquista. Dos respostes de manual: el catalanisme és dolent, ells els bons. Ells roben, l'Estat no roba i ho fa tot perfecte.... Si fossim Estat estariem com Dinamarca i gestionariem els nostres diners i executariem les infraestructures

#1.5 Javi, Barcelona, 23/08/2011 - 21:20

La diferencia, Paleta, es que el Estado reconoce que lo ha hecho mal e intenta enmendarse con esta reforma. Sin embargo los catalanistas embuídos de una soberbia infinita os creéis en poder de la verdad absoluta y llenos de complejos creéis que si no fuera por los demás seríais daneses.

#1.6 jml, martorell, 24/08/2011 - 13:27

És clar!! i per això el País Vasc i Navarra tenen tants i tants problemes econòmics, oi espanyolitos?

#1.7 Javi, Barcelona, 24/08/2011 - 14:13

Quizás lo que pasa es que los vascos y navarros no producen chatarra como los catalanes eh catalanitos?