Publicitat
Política · 23 de Febrer de 2016. 14:46h.

El Govern recorre al TC malgrat estar "deslegitimat"

L’Executiu defensarà "la legitimitat" de la conselleria d'Exteriors

El Govern ha anunciat que recorrerà davant del Tribunal Constitucional la suspensió de la conselleria d'Exteriors, dirigida per Raül Romeva, suspesa per l'alt tribunal després d'admetre a tràmit el conflicte competencial presentat pel Govern central.

L’Executiu de Carles Puigdemont ha pres la decisió de defensar “la legalitat i la legitimitat” del Departament davant el TC malgrat que la declaració de sobirania aprovada per Junts pel Sí i la CUP considerar que l’alt tribunal està "deslegitimat”.

El text aprovat el passat 9 de novembre, en efecte, manifesta que “el Parlament i el procés de desconnexió democràtica no se supeditaran a les decisions de les institucions de l'estat espanyol, en particular del Tribunal Constitucional, a qui considera deslegitimat i sense competència arran de la sentència de juny del 2010 sobre l'Estatut d'Autonomia de Catalunya votat prèviament pel poble en referèndum, entre d'altres”.

La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha al·legat que “no hi ha cap declaració que pugui alterar l'obligació i la responsabilitat d’un Govern de defensar les seves competències”. A pregunta d’e-notícies, ha afegit que “qui incompleix les sentències del Tribunal Constitucional és el Govern espanyol”.

Finalment, ha reclamat l'aixecament "immediat" de la suspensió i ha defensat que “la conselleria forma part integral de les competències de la Generalitat”. “L’administració ha dut a terme una acció exterior de manera permanent des del 1982”, ha conclòs.

Una reunió del Consell Executiu
Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Grauero, Fora de Catalunya., 23/02/2016 - 16:53

Para recurrir una sentencia de un tribunal, primero hay que reconocer a ese tribunal como competente, si no, no tiene sentido alguno, pues si para mi no es competente sus sentencias o mandatos no me afectan.
Si les da la razón si que estará legitimado¿
Y si no, que sera una conspiración mas¿

#4 Rafael.la Cases i Noves, La Silvanya d'Amunt, 23/02/2016 - 16:37

Voleu dir que el món no es pren seriosament al ministre del Foreing Office Casola ... FOC.

#3 Carlos Gomez, Bcn, 23/02/2016 - 15:31

Tota aquesta colla de pertorbats son tan grotescos i farien riure fins ofergarse si no fos perque cada any gestionen mes de 30.000 milions nostres i ja han acumulat un deute de mes de 63.000 milions que acabran pagantlo els nostres besnets
I diuen que tot ho fan en nom de Catalunya,patria del seu co

#2 guillermet, l'Ampolla, 23/02/2016 - 15:30

És el "modus operandi" de la gent del Procés. Montar pitotes que corrompen l'ordre i estat habitual de les coses "a sabiendas" que no van a cap banda. Mentre la pobresa i la misèria assola el país, ells van mamant i vivint del mòmio. Tant els hi fa. "Morigue Marta, morigue farta", deuen pensar.

#1 Carlos Gomez, Bcn, 23/02/2016 - 15:19

Aixo es com queixarse presentant un recurs perque el botxi no te la destral ben afilada i que els volen matar de mala manera.

I si no que mengin cruasans.
Ionesco deu estar partintse el cul de riure desde l´infern.

Es fantastic. Aixo no te nom.