Política · 20 d'Abril de 2011. 19:14h.

El Govern recupera el transvasament del Roine

Mas anuncia que demanarà ajuda a València, Andalusia i Múrcia per aconseguir-ho

El Govern recupera el transvasament del Roine

Una imatge del Roine

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha anunciat que buscarà la col.laboració amb el País Valencià, Andalusia i Múrcia per reclamar un transvasament del Roine que resolgui el dèficit hídric de la conca mediterrània, que, al seu parer, el transvasament de l'Ebre no soluciona.

Artur Mas s'ha reunit amb l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), a la qual ha reclamat que "es mulli" per impulsar la col laboració entre la Comunitat Valenciana i Catalunya en matèries com transport, aigua i energia.

Segons ha manifestat davant els periodistes, "l'aigua que sobra a Europa i falta a la conca mediterrània la tenim a 100 quilòmetres dels Pirineus". Mas ha advertit que si el dèficit hídric s'ha de resoldre amb aigua de l'Ebre, "el més probable és que entrem en un carreró sense sortida", i s'ha mostrat partidari de "buscar una aigua que altres estan disposats a vendre".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#8 Josep Ma., Terrassa, 23/04/2011 - 11:16

Ja ho veig a venir; al final, Catalunya consumirà aigua del Rhône que la pagarem a preu d'or i Espanya enllà s'emportarà l'aigua de l'Ebre gratuïtament.
Com sempre, els tril.leros espanyols la envainaràn als babaus catalans.
Independènciaaaaaaaaaaaaaaa!!! La necessitem urgentment.

#7 PXC MARTORELL, Martorell, 21/04/2011 - 14:21

Suez antes Aguas de Barna empresa francesa que nos cobra el agua en la actualidad posiblemente presiona para el Roine y por que no se hace un estudio no politizado, os juro que no tomo nada, de las diferentes versiones es decir tecnicamente sin tener que darle mas dinero a empresas extranjeras

#6 alda, bcn, 21/04/2011 - 13:40

Rodano ¡si!, Ebro ¡no!

No al trasvassament de rius catalans.

#5 Ramon, Barcelona, 21/04/2011 - 10:57

"Sector negocis". La lexicologia i tot del lerrouxisme més hidrofòbic és subproducte de tant de mal fet pel PSC. Deu ser que el transvasament de l'Ebre planificat per Borrell -40% més mobilitzador de cabals d'aigua i 100% menys mobilitzador d'ecologistes-, no pensava utilitzar formigó.

#4 jajajaja, barcelona, 21/04/2011 - 10:18

El sector negocis CIUtada necessita obres...aixo son milers de tones de formigo....igual que el PP amb l´´ Ebre......aixo si estalviarem llum perque desptes de passar per tanta nuclear de nit semblarem cuques de llum jajajajajajaa