Publicitat
Política · 14 d'Abril de 2013. 10:30h.

El Govern refreda el catalanisme a la Catalunya Nord

L'Executiu i el partit que el sustenta prenen un seguit de mesures per obrir vies de diàleg amb París

El Govern refreda el catalanisme a la Catalunya Nord

El Palau dels Reis de Mallorca, a Perpinyà, amb la senyera

El Govern i la força política que el sustenta -CiU- han pres la decisió de reduir l'activisme catalanista a la Catalunya Nord, segons informa La Vanguardia. Aquesta decisió és perquè la Generalitat busca establir una més bona relació amb París i afavorir una més fluida cooperació amb la República Francesa en els plànols diplomàtic, econòmic i cultural.

La primera decisió que ha pres Convergència és dissoldre el partit Convergence Démocratique de Catalogne, federació de CDC a Catalunya Nord. A més, ha suggerit a ERC que faci el mateix amb la seva organització a la Catalunya Nord, per evitar l'animadversió de l'Estat francès i simplificar les línies d'actuació del projecte sobiranista.

La delegació de la Generalitat a Perpinyà seguirà funcionant, però es convertirà en una subdelegació de l'oficina de la Generalitat a París, segons han assenyalat fonts del govern català al diari del grup Godó. En aquest context es podria situar l'eliminació de la corresponsalia de TV3 a Catalunya Nord, en el marc dels ajustaments econòmics que haurà d'afrontar la televisió catalana.

El propòsit del Govern és comunicar a les autoritats franceses que el projecte sobiranista català se circumscriu al Principat. "Ni cap al nord, ni cap al sud", segons paraules textuals d'un membre del Govern.

Aquestes mesures també inclouen la promoció de la cultura catalana en els territoris francesos de parla catalana i revaloració de la cultura francesa a Catalunya, on París va arribar a exercir un gran influx. En aquest sentit, la Generalitat pensa dedicar una especial atenció als 70 anys de la publicació de Le petit prince, en just homenatge al seu autor, l'aviador i escriptor Saint-Exupéry.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#10 Cesc, Barcelona, 15/04/2013 - 15:22

Ciu desmonta CDC a la Catalunya Nord per no molestar al Govern de Oaris. Ara també es dissoldrà dins el Pricipat per no molestar al Govern de Madrid?

#8 Pere, Oliva, 14/04/2013 - 18:04

El Rosselló és Catalunya, sota administració francesa peró es Catalunya Nord. Convertir la delegació de La Generalitat a Perpinyà en una subdelegació de París, és com obrir una delegació catalana al P. Valencià i fer-la funcionar dirigida des de Murcia

#7 Pere, Oliva, 14/04/2013 - 17:51

I per a establir una millor relació amb el govern espanyol caldrà deixar de vindicar l'estat propi i tots junts amb la Carmen Mairena-Sánchez Camacho.

#6 Casper, Bcn, 14/04/2013 - 16:52

Estos están realmente tronados, ahora deciden dejar de dar por culo en Francia y en el sur del Principado, porque si, porque les da la real gana. Hay que ver que personajes, es que finalmente la hostia que se darán será de campeonato. Estos como Bartolo, yo me lo guiso y yo me lo como.

#6.1 Pere, Oliva, 14/04/2013 - 17:56

Casper, abans has sigut picoleto i ara Mosso? Jo trobe que si o al menys, aixó em sembla a mí

#6.2 Uri, BCN, 14/04/2013 - 18:07

Hi ha qui fa política, encertada o no Hi ha qui la únics política que sap fer: és la d'sssimilació de tots els territoris al castellà vulguem o no.

#5 pep, manresa, 14/04/2013 - 16:30

Ho veieu com el Codonyan, l'excorresponsal de TV3 a Perpinyà, tenia raó i per això l'han fotut fora?... a TV3 encara manen els mateixos comissionistes ecscañolistes de CCOO que hi va posar el M.H. Espanol del Ano durant 23 Anos, Jordi Pujol, ara farà 30 anys.