Publicitat
Política · 14 d'Octubre de 2015. 08:21h.

El Govern replica el TSJC

Munté expressa "sorpresa" pel comunicat

El Govern replica el TSJC

Neus Munté, durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu d'ahir

La vicepresidenta Neus Munté ha replicat el TSJC i ha mostrat la “sorpresa” del Govern sobre el comunicat en què el TSJC descriu les concentracions que s’han produït davants dels jutjats “com un atac a la independència judicial”.

Munté ha recordat que e tribunal “sempre parla a través d’instruments molt definits com són les sentències, les resolucions o les interlocutòries” i s’ha quexiat que en aquest cas ho hagi fet a través d’un comunicat de premsa. Tot i això, ha remarcat que “sempre hem col·laborat i ho continuarem fent amb l’administració de justícia, lliurant la documentació i facilitant la seva tasca”.

La portaveu del Govern ha agraït el suport dels ajuntaments i les mobilitzacions ciutadanes arreu del país al president de la Generalitat, Artur Mas, la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i l’exvicepresidenta Joana Ortega, que aquesta setmana declaren com a imputats pel procés participatiu del 9-N al TSJC.

La vicepresidenta, el conseller de la Presidència, Francesc Homs; i la consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs; han participat en la concentració celebrada a la plaça Sant Jaume. 

“Agraïm la mobilització que hi ha hagut davant els ajuntaments del país i donem les gràcies a totes les persones que s’hi han aplegat”, ha assenyalat Munté en declaracions als periodistes. També ha dit que la lectura del manifest a Barcelona per part de l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, demostra “les moltes mostres de suport plurals i variades amb les persones imputades".

Finalment, ha reiterat que els diferents membres del Govern que han acompanyat la consellera Rigau i l’exvicepresienta Ortega ho han fet per “solidaritat” i com a “suport” perquè “entenem que no es va fer res mal fet el 9-N, sinó que es va posar veu al desig i l’anhel dels ciutadans, posant les urnes”.

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#23 Josep, Barcelona, 14/10/2015 - 14:57

¿ TSJ pretende pureza Judicial ? opino que actualmente es la marionesta del gobierno. El Catedratico en Derecho Constitucional Javier Perez Royo dice: La Constitución no hay que reformarla, hay que volarla (y explica porqué).

#22 Josep, BCN, 14/10/2015 - 14:53

Alucinante que el TSJ pretende la "Pureza Judicial" rechazando presiones, cuando desde mismísimo estado las recibe todas y mas, accediendo a rectificar lo blanco por negro. Como dice Javier Perez Royo Catedrático de Derecho Constitucional: Esta Constitución no hay que reformarla, hay que volarla.

#21 botifler1914, bcn, 14/10/2015 - 14:46

Absoluta sorpresa, je je

Gracias por tomarme por idiota guapa!!

#21.1 Quintero, Tarragona, 14/10/2015 - 19:27

Lo de guapa es broma no?

#20 Javier, Girona, 14/10/2015 - 14:42

Hombre que el govern en pleno se vaya a manifestar a la puerta del tribulal no es precisamente colaborar con la justicia jajaja..simplemente creen que tienen todos los derechos y que pueden hacer lo que les de la gana y que los demas, los que no piensan como ellos, no, de ahí su sorpresa, nada nuevo

#19 Ignasi, Barcelona, 14/10/2015 - 13:05

Creo que el govern ha olvidado totalmente sus funciones en un Estado de Derecho. Hay tres poderes y cada uno de ellos tienen que ejercitar sus funciones con pleno respeto a los otros dos. Tiene toda la razon la Sala de Gobierno del TSJC de quejarse de presionarlo y de pretender desprestigiarlo.