Publicitat
Política · 1 de Març de 2011. 15:12h.

El Govern retalla als instituts, però no a les escoles de l'Opus

CiU manté les subvencions a escoles privades que segreguen els alumnes per raons de sexe

El Govern retalla als instituts, però no a les escoles de l'Opus

Irene Rigau, consellera d'Ensenyament

El Departament d'Ensenyament té previst retallar les despeses corrents dels instituts públics -consum elèctric, d'aigua, calefacció i neteja, entre altres- però en canvi mantindrà les subvencions a les escoles d'èlit -la majoria de l'Opus- que segreguen alumnes per raons de sexe malgrat estar concertades.

CiU va 'colar' en la Llei d'Educació impulsada pel conseller Maragall en l'anterior legislatura aquest tipus d'ajudes pùbliques en pactar-la amb el PSC i ERC. Iniciativa va votar en contra a alguns articles de l'esmentada llei -tot i estar al Govern- per expressar aleshores el seu malestar.

La crisi econòmica -i les retallades en alguns sectors claus com l'ensenyament públic- ha reobert la polèmica sobre aquestes escoles concertades, que no han vist reduïdes la seva aportació. L'actual consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va ser la ponent de CiU en la llei i una de les defensores -amb el vist-i-plau d'Unió- de mantenir els ajuts públcis.

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha evitat mostrar-se concret a la pregunta d'e-notícies i s'ha limitat a afirmar que "la Llei d'Educació s'està aplicant en tota la seva dimensió". Homs ha recordat que la llei consagra "l'escola de titularitat pública i la de titularitat pública concertada" i ha atribuït les critiques a "que a ICV no li agrada".

Publicitat
Publicitat

60 Comentaris

Publicitat
#52 alex, barcelona, 09/12/2012 - 21:40

como os gusta la demagogia
¿segregan a los alumnos por razones de sexo?
sus padres los llevan a esos colegios de educación diferenciada porque, como dice manel, cualquier educador con experiencia y con dos dedos de frente avala la educación diferenciada. hay mucha mas disciplina

#51 manu, casa, 10/03/2011 - 17:31

¿queríais esto no?... pues ahí teneis... pronto todo el mapa estará teñido de azul, y entonces empezaremos a echar de menos a Zapatero y dejaremos de decir eso de que PP y PSOE son la misma cosa. Pero para entonces será tarde.

#51.1 Luisa, girona, 06/12/2012 - 12:31

Manu, siento discrepar, el mundo no se divide en izquierda o derecha, norte o sur, hay muchas mas opciones. Si nos limitamos a dar todo el poder a los mismos su prepotencia es abrumadora y se sienten con el derecho a vapulearnos como les venga en gana. Un país no es nada sin su ciudadanía...........

#51.2 Luisa, girona, 06/12/2012 - 12:33

una empresa no es nada sin sus trabajadores y un banco no es nada sin nuestro dinero. Cuando comprendamos y asimilemos este concepto dejaremos de ser tan conformista y haremos algo al respecto. saludos.

#50 sergi, valls, 03/03/2011 - 19:15

estic llegint tota una sèrie de comentaris que em deixen esparverat!!
educació separada? en ple segle XXl?
seguint quin tipus de criteris educatius?
i sobretot quins criteris socialitzadors?
la societat no es diferència entre homes i dones com alguns ens volen fer creure.

#49 Pauet, Sant Cugat, 03/03/2011 - 00:49

Aquest últim comentari és totalment absurd.
Jo vaig anar al Viaró tota la meva etapa acadèmica i només puc dir que moltes vegades se'n parla sense saber.

#48 CiU subvenciona futurs fatxes, anticatalans, 02/03/2011 - 19:52

Manel 17:13 disciplinats els Viaró? Delires. Betania-P, Aula, Thau, Escolapis SÍ. Terrassa 09:44 puc afirmar que és fals que coincideixis amb ells al tren: fa anys que hi coincideixo a diari i MAI, MAI n'he sentit un parlar català. I hi ha molts viatgers que fan equilibris per evitar-los al tren.