Política · 1 d'Agost de 2017. 14:17h.

El Govern se'n va de vacances sense signar res

Turull al·lega que les campanyes comencen abans que la convocatòria

El Govern se'n va de vacances sense signar res

Puigdemont i Junqueras, amb Turull

Els diputats de Junts pel Sí i la CUP van signar la setmana passada el projecte de llei del referèndum abans d'entrar el text al registre del Parlament, però el Govern, que aquest dimarts ha celebrat l'últim Consell Executiu abans de les vacances, segueix sense signar cap document oficial sobre el referèndum ni el decret de la compra d'urnes.

El conseller de la Presidència, Jordi Turull, ha al·legat que encara no han signat res perquè "la convocatòria del referèndum anirà vinculada a la Llei del referèndum". "No podem fer una convocatòria del referèndum si no hi ha la llei. És d'una obvietat abismal", ha afegit.

Tanmateix el portaveu del Govern ha justificat que les formacions sobiranistes que defensen el referèndum hagin iniciat la campanya sobre el referèndum sense que hi hagi convocatòria oficial. "Els partits polítics, des del moment que es va dir 'referèndum o referèndum, van seguir la seva estratègia", ha apuntat.

Finalment, Turull ha dit que "el Govern com a institució ho farà en el moment que legalment procedeixi, que no és precisament ara". "Primer, s'ha d'aprovar la llei que preveu quines són les tasques del Govern", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#21 Xe, Premia, 05/08/2017 - 21:38

Vacaciones un mes sin los cansinos

#20 Ventura , Barcelona, 03/08/2017 - 22:00

Quizas el Gobierno del Estado deberia plantearse el único instrumento que permite la suspensión y la toma de control de la autonomía para restablecer el orden constitucional es el artículo 116, que otorga al gobierno, previo consentimiento del Congreso, declarar el estado de excepción

#19 Martín Martínez Mart, Barcelona, 03/08/2017 - 00:33

Diuen que aquests tres no tornaran després de les vacances!.

#18 Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu ..ESTACION DE TREN SIN MARQUESINAS , CRITICO AL GOVERN CATALÀ FAIXI VACANCES SENSE TREBALLAR PER CATALUNYA FA MOLT TEMPS NI PER ELS AT, 02/08/2017 - 18:52

Aqui ja alguns que no deuen saber LLegir JO Critico AL GOVERN CATALÀ Faixi VACANCES si encara fa anys que no Treballen no fan res RAJOY I PUIGDEMONT Tots dos son pocasoltes son de dretes i fan politicas ANTI-SOCIALS ¿ O ES MENTIRA AIXO ?

#17 botifler1914, Veneçuela, 02/08/2017 - 17:49

El gobierno se va de vacaciones sin haber trabajado ni un día en lo que debería.