Política · 15 de Gener de 2021. 21:46h.

El Govern s’estalvia les preguntes

Aragonès i Budó es limiten a fer una declaració institucional

El Govern s’estalvia les preguntes

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, s’han limitat a fer aquesta tarda una declaració institucional sense admetre preguntes de la premsa després d’una reunió extraordinària del Consell Executiu.

Aragonès ha afirmat que aquesta decisió s’ha pres "per tal de minimitzar el risc epidemiològic" i perquè "tothom pugui exercir amb seguretat el dret a vot".

"Ho teníem tot a punt per tal que les eleccions es poguessin celebrar amb la màxima seguretat el 14 de febrer, però l’actual evolució de la covid-19 evidencia que mantenir la convocatòria en la data prevista és un risc inassumible a nivell sanitari i un perjudici per a la participació que ha de legitimar tot procés democràtic", ha declarat.

Per la seva part, la consellera Budó ha anunciat que el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publicarà demà el decret 1/2021, que deixa sense efecte la celebració de les eleccions previstes per al 14 de febrer i les trasllada al 30 de maig, “prèvia anàlisi de les circumstàncies epidemiològiques i de salut pública”.

Meritxell Budó ha explicat que en els propers dies s’informarà de “com es rereconfigura tot el calendari electoral i els canvis i modificacions que s’hauran de produir”. “El més important en unes eleccions són els electors, i en les condicions actuals de pandèmia hem de garantir el dret a la participació política, el dret a vot, el dret a la salut i el dret a la vida”, ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Benet S., Barcelona, 16/01/2021 - 08:35

Ara el que cal es impugnar aquest decret, tal com ho contempla la normativa. Aquesta banda de delinquents no poden justificar amb dades el motiu de l'ajornament i es la viva expressió de la covardia que tenen al cos de perdre les prebendes que fa anys tenen. El dia que es giri la truita hauran d'escapar-se perque mes d'un cridarà "a por ellos"

#5 Dado Esteller, Badalona, 16/01/2021 - 08:13

Cerrar la totalidad de centros educativos, ya!!!
Ahh, no que son superseguras!!!
¿Quién puede aseverar que el Trazacovid se actualiza cómo es debido?
Por cierto las PCR una vez iniciadas las clases, mira que bien si tienes prisa que te den!!!

#4 Gerard Criado , Viladecans, 16/01/2021 - 08:10

Mucho criticar a Rajoy y aquí, a duo.
El plasma engancha.

#3 Menjamela Grandi, Anapurna, 16/01/2021 - 06:42

Golfos.

#2 Jaime de Andrade, El Pardo, 16/01/2021 - 06:42

Blas Piñar me contradijo algunas veces y eso que me llamaban dictador. Éstos ni permiten que les pregunten.