Política · 21 de Juliol de 2009. 20:57h.

El Govern subvenciona UGT i CCOO amb quasi dos milions

Ambdós sindicats han donat suport a l'acord de finançament

El Govern subvenciona UGT i CCOO amb quasi dos milions

El líder de la UGT, Josep María Alvárez, amb Miquel Iceta i Joan Ferran, del PSC, en una foto d'arxiu

El Govern ha acordat concedir una subvenció als sindicats UGT i CCOO per un import de 940.199 euros i 996.699 euros respectivament. L’objectiu d’aquests ajuts és "desenvolupar projectes i actuacions d’impuls de la participació i millora de les condicions laborals dels treballadors" i han estat considerats d’alt interès pel Govern. Les subvencions, de les més elevades atorgat mai a dit pel Govern català, arriben després que ambdós sindicats hagin donat suport a l'acord de finançament assolit la setmana passada.

El secretari de la UGT, Josep Maria Álvarez, afirmava divendres passat al seu bloc que "Sincerament. Això ha acabat molt millor del que m’esperava. I tinc la sensació que ningú o gairebé ningú s’ho podia pensar, després de dos anys de dura negociació estatutària i d’un any de retard en la seva aplicació". També que "el govern treu pit. Amb humilitat, però en treu. I val a dir que té motius. I l’oposició de Convergència i Unió ha de recomposar les files, després d’un resultat imprevist i d’alguna sortida de to inicial, que ha estat convenientment modulada pel propi Artur Mas, amb molt més sentit de país". El líder de la UGT ja va demanar explícitament el vot pel candidat del PSC, José Montilla, a les darreres eleccions generals al Parlament.

El secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego,va valorar "com a positius els avenços assolits en la negociació" després de reunir-se el passat dia 11  -juntament amb altres sindicats i organitzacions patronals- amb el president de la Generalitat i el conseller d'Economia. Gallego va assegurar aleshores que “hi ha hagut un moviment important de les posicions inicials del govern central i que les expectatives obertes per l'Estatut s'han anat concretant en les darreres propostes que situen un model de finançament més just i respectuós amb la l'esforç fiscal de la ciutadania de Catalunya i les necessitats derivades del creixement de població”.

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#34 jc i cat ...., girona, 22/07/2009 - 21:19

Els sindicats es van crear per ajudar al treballador no per oprimir a ´'empressari ni a ningu. Tothom es busca les garrofes com pot, perqué han de trepitjar-nos. Sería interessant saber la gràcia que li fara als treballadors que han confiat amb ells.

#33 jc i ind. ja sabeu, girona, 22/07/2009 - 21:15

Soc de sentiment independent (cat) fins el moll de l'ós, peró ara potser el primer es pensar amb la gent que passa gana, i té necessitats. Estem engreixant els porcs. Si us plau fotem alguna cosa possitiva per nosaltres mateixos.

#32 jc i indep cat x t, girona, 22/07/2009 - 21:10

Tots nosaltres ens aixequem pel mati per fer funcionar aquesta societat, qui s'han cregut que són aquest, es creuen de la mateixa mamella que el rei. Deixem de fer-los el joc. Que ens semblen aquestes dites :La del porró, rio revuelto, de cuna viene el s

#31 jc i cat indep. (per tothom), girona, 22/07/2009 - 21:05

Tots (jo el primer), no tinc intenció de donar lliçons a ningu; ens lamentem de la situació que estem patin ens fan parlar, discutir, lamentar, etc. peró no fotem rés. Qui de nosaltres a anat a ajudar en aquest foc. ? Els politicatres de merda, cont...

#30 Julio, Barcelona, 22/07/2009 - 18:47

Y este le dijo al otro: ¿cuanto vale tu apoyo? y el otro le contesta, 1 millón. Y en vez de uno le da dos pensando en pasado mañana. "Este" puede ser el PSC y el "otro" seguro que los Sindicatos. El dinero fijo que es nuestro.