Publicitat
Política · 3 de Juny de 2021. 14:29h.

El Govern tampoc farà Pressupostos enguany

Jaume Giró recorda que "en sis anys només se n'han aprovat dos"

El Govern tampoc farà Pressupostos enguany

El conseller d'Economia, Jaume Giró, ha descartat fer uns Pressupostos per a aquest 2021 i ha afirmat que començarà a treballar en els del 2022 a partir de la setmana vinent. Giró ho ha dit després d'una interpel·lació de la diputada del PSC Alícia Romero, que l'ha instat a presentar com més aviat millor els comptes per al 2022, i que si calia es presentés "amb un tràmit d'urgència un pressupost per al 2021".

El titular d'Economia li ha replicat que "si en sis anys només s'han aprovat dos Pressupostos, potser també vostè o el seu grup amb una mica de generositat potser segur que hauria pogut contribuir a aprovar algun pressupost que sens dubte, per raons de pressupost, es podria haver aprovat".

Jaume Giró ha dit que "un pressupost requereix temps, requereix negociació, requereix fer-ho ben fet" i ha rebutjat tramitar uns pressupostos d'urgència perquè "som al mes de juny". "Farem els Pressupostos per al 2022", ha assegurat.

"Li puc dir ara que el Govern presidit pel senyor Pere Aragonès i tots els seus consellers i jo, com a conseller d'Economia, treballarem per fer un bon pressupost que sigui un pressupost que permeti una prosperitat compartida, que permeti un creixement de l'economia però també social i mediambiental, que permeti un creixement sòlid, però també inclusiu i sostenible", ha defensat.

Finalment, ha afegit que "el començarem a treballar des de la setmana que ve i, per això, em posaré en contacte amb els diferents grups parlamentaris per tenir una primera ronda de contactes i començar a treballar una llei, com vostè diu, la més important, o de les més importants que pot tenir un govern i que evidentment necessita temps". "Ho volem, ho farem bé, ho farem amb temps".

Romero ha recordat que "fa deu anys que no aprovem els pressupostos a l'hora" i ha destacat que estar en pròrroga pressupostària "porta algunes limitacions". En aquest sentit, ha detallat que "no podem ampliar el capítol 1, no podem fer noves inversions, no podem utilitzar els recursos de programes que s'han acabat l'any anterior".

La diputada socialista ha dit que els comptes de l'any 2020, que s'han prorrogat enguany, "és un pressupost que es va dissenyar abans de la pandèmia" i ha subratllat que "és un pressupost que no donava respostes a la pandèmia, però tampoc donava respostes a la crisi social i econòmica que després ens ha comportat aquesta pandèmia".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#8 JM, Barcelona, 03/06/2021 - 17:06

A ellos no les importa. A final de cada mes van a cobrar su sueldo íntegro, más los pluses correspondientes.

Si se hiciera que sin presupuesto no cobran, ya verías tú como se ponían de acuerdo en aprobarlos!

#7 Marcial Heredia, Analista de Mercadillos, 03/06/2021 - 17:03

Tranquilícense, el Giró hará cuatro sumas con su ifone que valdrán para este año. Para el que viene, con tiempo, las hará con su PC. Y si falta dinero encontrará un avalador entre las startups de las renovables o consultará al Jan. El crecimiento social, medioambiental, inclusivo y sostenible será imparapla!

#6 Luigi., Barcino, 03/06/2021 - 15:45

Para cualquier Parlamento la ley de presupuestos es la más importante de todas, pero en Cataluña
el pleno del Parlament acaba de aprobar,por el procedimiento de urgencia, una resolución para cambiar de la 13ª a la 14ª la presente legislatura.Si en diez años se han aprobado dos presupuestos , ya no viene de ahí.

#5 Venanci, Vilassar, 03/06/2021 - 15:43

Després de la humiliació que va patir la primera institució financera d'aquest territori, obligada a canviar la seu social per obra de l'amenaça dels sediciosos, veure ara el que va ser el segon executiu al costat d'aquella banda de farsants, es un desengany monumental que trenca amb la discreció i neutralitat que exigeix el mon de les finances.

#4 no soy nadie, barcelona, 03/06/2021 - 15:25

Ni presentarlo, oiga, ni presentarlo. La mafia del 3% por ciento no necesita dar explicaciones, ni siquiera a sus votantes