Publicitat
Política · 26 de Febrer de 2011. 12:14h.

El Govern tanca el museu de Saura

El Memorial Democràtic va ser un projecte emplemàtic de l'anterior conseller

El Govern tanca el museu de Saura

Imatge de l'edifici del Memorial Democràtic que ha estat tancat

L'Ajuntament de Barcelona, amb el vist-i-plau del Govern, ha tancat provisionalment la seu del Memorial Democràtic -un museo dedicat a la memòria històrica impulsat per l'aleshores conseller Saura- per no complir les normatives de seguretat en les sortides d'emergència, l'aire acondicionat i la ventilació.

L'edifici, situat al número 69 de Via Laietana, haurà de ser adequat per tornar a ser ocupat. De moment, els 25 treballadors que hi treballen seran reubicats a la direcció general de Relacions Institucionals, a l'Avinguda de la Diagonal. L'edifici ja va tenir l'any 2006 un requeriment d'adequació per part de l'Ajuntament. Segons fonts del Departament de Governació, la seu necessita de reformes "molt importants".

Per la seva banda, l'Associació Catalana d'Expresos Polítics Antifranquistes, que commemorarà la setmana vinent el 30 aniversari de la seva legalització, ha demanat al nou govern de la Generalitat que mantingui el Memorial Democràtic i el doti de recursos perquè pugui continuar exercint la seva funció.

El president d'aquesta associació, Enric Pubill, ha expressat la seva preocupació per "la situació d'incertesa" en què es troba el Memorial Democràtic i ha recalcat que el govern de CiU "cometria un greu error" si utilitza la retallada pressupostària com a excusa per acabar amb el Memorial.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Carrasclet, Girona, 28/02/2011 - 13:25

No he visitat aquest museu, però si està dedicat a la memòria històrica i és un memorial "democràtic" suposo que no faltarà informació sobre les txeques i tota la gent que va morir-hi assassinada pel PSUC (ara IVC)

#11 dolors, Barcelona, 28/02/2011 - 08:52

Doneu bé la informació, tancat per problemas en la ventilació, ratas, i altres problemas de seguretat.

#10 lo Sisco el Rutx, TERRASSA, 27/02/2011 - 20:24

Un altra defecació d'en Saura

#9 Francesc, Barcelona, 27/02/2011 - 15:14

Altrament, és molt important per saber què hem de continuar dels nostres predecessors, de què ens hem d'avergonyir i què no hem de repetir mai més. Qui parli de subvencions que sàpiga que mitja Espanya està subvencionada per Cat i nosaltres ens empobrim.

#8 Francesc, Barcelona, 27/02/2011 - 15:12

Estic totalment d'acord que auest museu sigui restaurat i resti obert. Per a una comunitat, la memòria històrica és molt important perquè situa els membres d'una comunitat en la perspectiva històrica. Saber d'on venim és bàsic per no anar desorientats per la vida.