Publicitat
Política · 4 d'Octubre de 2018. 22:54h.

El Govern Torra no se'n surt

Bloqueig polític i institucional a Catalunya

El Govern Torra no se'n surt

El Govern, en una foto d'arxiu (Foto: Parlament de Catalunya)

La jornada d'aquest dijous ha estat marcada per la manca d'entesa entre els socis de Govern i ha suposat un altre bloqueig de l'activitat parlamentària. El ple de política general ha quedat definitivament suspès després d'una llarga i tensa jornada al Parlament per les desavinences entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana en relació als diputats suspesos.

Finalment, Junts per Catalunya ha accedit a registrar a la cambra catalana un nou document en què cada diputat processat ha ratificat la delegació dels seus vots en el portaveu del grup, Albert Batet. JxCat i ERC han assolit aquest pacte després d'hores de reunió, on fins i tot s'ha especulat amb el possible trencament del Govern. Posteriorment, la Mesa ha avalat l'acord, encara que els lletrats del Parlament han advertit que continua havent-hi "errors".

La presidenta de Catalunya en Comú Podem, Jéssica Albiach, ha carregat contra el grup de Carles Puigdemont per fer "saltar pels aires" l'entesa i ha manifestat que el Govern de Quim Torra "agonitza".

El passat 13 de setembre Junts per Catalunya i Esquerra no van arribar a un acord sobre com substituir temporalment el sis diputats processats per rebel·lió perquè puguin delegar el seu vot als plens i comissions parlamentàries. Aquesta situació ja va comportar aleshores el bloqueig de la cambra, que va quedar suspesa fins a l'octubre, quan s'havia de celebrar el debat de política General, aturant l'activitat de l'hemicicle durant més de dos mesos.

El decret d'aplicació del 155, a més de cessar el Govern, va comportar la dissolució del Parlament fins a la convocatòria electoral del 21-D, fet que va propiciar l'aturada de l'activitat parlamentària. Ara, amb l'aturada parlamentària de l'estiu i el nou bloqueig, l'activitat de la Cambra s'ha tornat a veure aturada.

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#23 No exactament, Can Piche de la Roche, 05/10/2018 - 12:01

Res de bloqueig, no s'ho cregui ningú aixó: Ja els va prou be, després de 4 mesos tancats ara el que cal és continuar la comèdia, una discusió per aqui, una bronca per allí i anar fent. Res de nou, ja porten així sis anys, si algú encara no ho ha copsat que s'ho faci mirar.

#22 Paco Ampurdan, Sant Jaume de Frontanyà, 05/10/2018 - 11:32

Sigo sin entender cómo alguien suspendido de sus funciones puede delegar sus funciones de las que ha sido suspendido. Para cagarse... surrealismo y política ficción en combinación perfecta para un esperpento parlamentario.

#21 botifler1914, Waterloo del secarral, 05/10/2018 - 11:15

República en construcción.
Perdonen el bochorno.

#20 Rasca, Castelldefels , 05/10/2018 - 10:53

Habia una vez,un circo
que alegraba siempre el corazón
lleno de color,
un mundo de ilusión,
pleno de alegría y emocion
e alegraba siempre el corazón,
sin temer jamas
al frió o al calor,
el circo daba siempre su función
siempre viajar,
siempre cambiar.
pasen a ver el circo

otro país,
otra ciudad,
pasen a ver el circo
es magistr

#19 OVNI, ELX, 05/10/2018 - 10:51

"Si el acuerdo del Parlament no cumple con la idea de suspensión podrá ser recurrido por otros diputados perjudicados. Pero no cabe sanción penal alguna. Es una discusión jurídica legítima no una desobediencia. No cabe querella"

Joaquín Uría, professor de Dret Constitucional i ex-lletrat del Tribunal Constitucional

#19.1 Frases cèlebres, Sing-Sing, 05/10/2018 - 12:04

Lo malo de huir a pie es que te jodes las botas, el mejor sistema sería pirar-se en coche y si es posible en el maletero y con mucha guita en los bolsillos, al llegar te puedes zampar un plato mejillones con patatas fritas
- El Lute despues de haber sido detenido por los del bigote.