Publicitat
Política · 11 de Març de 2009. 16:57h.

El Govern triga més d'un mes en començar a netejar els boscos

Presenta una campanya que havia estat aprovada el 3 de febrer

El Govern triga més d'un mes en començar a netejar els boscos

Una imatge dels efectes de la ventada

El Govern ha presentat la campanya de neteja de boscos per a la prevenció d'incendis forestals en què hi seran contractades 1.000 persones en atur. Malgrat que la campanya ha estat presentada aquest dimecres pel secretari general del departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, acompanyat pel secretari general de Medi Ambient i Habitatge, Eduard Pallejà, i el secretari general de Treball, Antoni Fernández, el Govern ja ho havia anunciat el passat dia 3 de febrer aquesta iniciativa.

Després de la ventada dels dies 24 i 25 de gener, el dia 3 de febrer es van presentar uns acords de Govern que incloïen la contractació de "1.000 persones per a tasques de neteja als boscos, bàsicament retirada d’arbres i llenya acumulada a causa de la ventada". Ara, aquestes persones també treballaran als boscos per minimitzar els efectes de "les nevades", segons l'anunci fet aquest dimecres a Bellaterra. El contracte de treball és de tres mesos.

Pallejà ha destacat que "és la primera vegada que el Govern de la Generalitat pren una acció tant contundent després d’una catàstrofe natural". Boada, per la seva banda, també ha destacat que "es tracta d’un treball remunerat i alhora social destinat al país per reduir el risc d’incendi forestal abans de l’arribada de l’estiu", i que la campanya "ha tingut una planificació prèvia per definir quines són les zones més afectades i més vulnerables".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Un de Tarragona cansat de "neteges" forestals, Tarragona, 12/03/2009 - 09:29

Valdria més la pena que posessin aquests mil aturats a fer tasques socials i deixessin que als boscos hi facin la seva feina els escarbats xilòfags, les termites i els fongs. I si no voleu incendis planteu alzines en comptes de pi blanc...

#5 Un tècnic ambiental, Girona, 12/03/2009 - 00:52

No hi ha cap bosc a Catalunya que sigui "natural": degut a segles d'intervenció, tots s'han de gestionar per mantenir-ne l'equilibri ecològic. Les neteges són, per tant, primordials per evitar els focs.

#4 sma, barcelona, 11/03/2009 - 23:03

Per fi una bona notícia ! El Govern no improvisa i destina un mes a programar una intervenció que és necessària però no urgent. Cal netajar el boscos però cal fer-ho de forma ordenada i no de forma improvisada i sense planificació prèvia. Enhorabona !

#3 luis, barcelona, 11/03/2009 - 18:12

No se habrá hecho antes, por que hacian falta unos cuantos INFORMES PREVIOS a esa tarea

#2 Joan, Vallgorguina, 11/03/2009 - 17:28

Aquesta visió antropogènica exclusivista de la natura és el que està duent el planeta a fer punyetes.