Publicitat
Política · 23 de Febrer de 2021. 17:48h.

El Govern triga un any en obrir expedient a Alfred Bosch

Budó al·lega que "s'ha anat avançant"

El Govern triga un any en obrir expedient a Alfred Bosch

El Govern ha obert expedient sancionador a l'exconseller d'Acció Exterior Alfred Bosch pel cas d'assetjament sexual a treballadores de la conselleria per part del seu excap de gabinet, Carles Garcias. El cas va esclatar fa gairebé un any, quan Esquerra va cessar Garcias per presumpte assetjament sexual a les treballadores del Departament d'Exteriors i Bosch, que no va activar el protocol contra l'assetjament, va acabar dimitint.

Amb aquest expedient obert, Bosch podrà declarar com a testimoni i explicar la seva versió dels fets en una instrucció interna de Funció Pública. L'obertura d'aquest expedient a l'exconseller arriba després de tres informes diferents sobre el cas. Un primer de Funció Pública del mes d'agost que recomanava sancionar Bosch, un segon del comitè d'ètica que va apostar pel contrari i, finalment, aquest tercer a partir del qual el Govern ha decidit obrir-li expedient.

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha anunciat l'obertura de l'expedient "per no haver activat el protocol contra assetjament" i ha explicat que ara ha de començar els seus tràmits i esperar a veure quin és el resultat final d’aquest expedient”. "Serà la instructora del procediment qui haurà de dirimir l'existència o no d'alguna responsabilitat per part de l'exconseller per no haver activat el protocol", ha conclòs.

La consellera de la Presidència ha respost a la tardança a l'expedient de Bosch i ha assenyalat que "a tots ens agradaria que l'administració anés amb més celeritat a l’hora de treballar, no ha sigut en aquest cas, però més enllà dels terminis crec que és important que s'ha anat avançant".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Venanci, Vilanova , 24/02/2021 - 09:47

Entre delinquents es solidaritzen, i ara tenim la desgràcia que a les institucions dominen els grupuscles de corruptes que rendeixen pleitesia a qui la fa mes grosa. Només cal veure les males intencions d'aquells pocavergonyes que van redactar les lleis frustrades del 6 i 7 setembre, on volien nomenar-se els seus jutges. Pitjor que Cuba

#1 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 24/02/2021 - 02:18

"un segon del comitè d'ètica que va apostar pel contrari". De ética, ni más, ni menos.