Publicitat
Política · 11 de Novembre de 2008. 17:21h.

El Govern troba "desafortunat" que tractessin Pujol de "cacic"

El delegat a Londres replica 'The Economist' i reivindica que "Catalunya és una nació petita"

El Govern troba "desafortunat" que tractessin Pujol de "cacic"

Imatge de la portada de 'The Economist'

Xavier Solano, delegat del Govern al Regne Unit, ha replicat via carta el setmanari The Economist, per les referències a Catalunya aparegudes al reportatge especial sobre Espanya. "Catalunya és una nació petita però amb una llarga història. En els darrers mil anys els catalans han mostrat una clara voluntat d'autogovern. El nou Estatut d'Autonomia, per tant, en cap cas va massa lluny tal i com suggereix el reportatge. Va tan lluny com s'ha acordat democràticament entre els ciutadans i les seves institucions polítiques", ha dit.

"En tant que govern d'una societat moderna i plural, la Generalitat està implementant estratègies per assegurar que el país es trobi entre les posicions capdavanteres dels rànquings de competitivitat i de desenvolupament humà a l'Europa del segle 21 . I tenim pensat fer-ho sense perdre el nostre important patrimoni cultural. El reportatge descriu la llengua com una "obsessió nacionalista". Des de l'any 1979 les institucions polítiques catalanes han entès el català com la llengua pròpia del país i com una eina de promoció i d'integració social (que no d'assimilació). L'objectiu del Govern de la Generalitat és assegurar que tots els ciutadans tinguin les mateixes oportunitats en un context de diversitat cultural. És per tot això que, per exemple, estem duent a la pràctica les mesures necessàries per garantir que tots els alumnes a Catalunya finalitzin el període escolar sent totalment competents en català, castellà i anglès", afegeix.

"Finalment, és desafortunat que el reportatge titlli el 126è President de la Generalitat de Catalunya, MH Jordi Pujol, de "cacic". Aquest és un terme políticament incorrecte que es fa servir per descriure l'abús polític per part d'algú en una posició de poder. Això és totalment inacceptable quan s'està fent referència a qui fou democràticament escollit President de Catalunya durant 23 anys", conclou Solano.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#26 cat, CAT, 12/11/2008 - 13:29

Veig que la caverna espanyolista habitual s'ha fet de cop fanàtic del Economist. Aixó durarà fins que el mateix Economist critiqui qualsevol cosa d'Espanya. Per exemple la barbàrie de les curses de braus, o el que li costa a la UE subvencionar Espanya.

#25 Pako, Santako, 12/11/2008 - 12:25

Al Regne unit, Holanda, Belgica o Dinamarca partits com ERC son considerats NACIONALISTES dEXTREMA DRETA; aqui en canvi ERC es un partit desquerres...q te a veure un partit nacionalista a ultrança com ERC amb l esquerra internacionalista?cagate pedrin

#24 Kropotkin, Vic, 12/11/2008 - 10:58

Wasaman (Lleida): El hecho de que Cataluña se haya acostumbrado al choriceo continuo que sufrimos, no quiere decir que todos los paises civilizados comprendan y permitan este latrocinio. En algunos paises estas practicas dan asco...

#23 Juanc, Barcelona, 12/11/2008 - 10:14

The Economist es una publicación seria que constata cada linea antes de publicarla. El Govern debería salir de su jaula de cristal y enterarse de lo que piensan los señores ciudadanos.

#22 Papaflesa, Marianske Lazne, 12/11/2008 - 08:20

per a tota la caterva 5a columnista hereva dels de 'la una y grande': si no estiguéssiu obcecats pel vostre nacional-imperialisme us adonaríeu que amb les colònies tothom s'hi veu amb cor.