Publicitat
Política · 10 de Març de 2013. 14:54h.

El Govern troba "lamentable" la decisió

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, diu que "intentar barrejar la política amb la seguretat no em sembla el més afortunat"

El Govern troba "lamentable" la decisió

Puig i Espadaler, en una foto d'arxiu

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha estat el primer membre del Govern en criticar la decisió de la presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, de prescindir de l'escorta dels agents dels Mossos d'Esquadra. Puig ho ha titllat de "lamentable". El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha reblat posteriorment que "intentar barrejar la política amb la seguretat no em sembla el més afortunat".

L'exconseller d'Interior, en una entrevista a Catalunya Informació, ha remarcat que "crec que els polítics hem de separar aquest debat de les decisions i posicions i preservar la necessària  imparcialitat, perquè no afecti a la relació entre els cossos i  perquè, en definitiva, no repercuteix en la seguretat dels ciutadans”.

També ha denunciat les intencions d’utilitzar els instruments policials perquè “això es un greu error, i les acusacions falses fan un flac favor a la democràcia i a la policia”, i ha demanat a tots qui tenen responsabilitat que no els utilitzin.

Per la seva banda, Espadaler, en declaracions a TV3, ha dit que la decisió de Camacho "és una opció que ha fet legítimament, però nosaltres no la compartim perquè no deriva de cap falla d'aquesta seguretat".

El titular del Departament ha insistit que "reitero també la confiança personal i política amb el senyor Prat i en el conjunt dels Mossos", alhora que ha qualificat de "distorsions" actituds com la de Camacho.

Espadaler ha explicat que aquest dissabte va parlar amb la delegada del Govern espanyol, María de los Llanos de Luna, que "em va proposar aquesta substitució". El membre de l'executiu català li va recordar que "qui havia de fer aquesta petició era la persona interessada. Així ho va fer en un escrit", ha dit.

El conseller ha afegit que garantiran "fins al darrer minut la seguretat de Camacho, i lamentar que es vulgui fer un ús polític amb la nostra policia".

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#14 E. Quintana, bcn, 11/03/2013 - 11:38

Fas bé Alicia : els pegats en l'ull no queden gens bé. la policia catalana (els seus comandaments) són tot un exemple de dictadura bananera i repressora. No entenc com pot haver gent que els defensi. ¡¡A clar la pàtria i la bandera! . Aquest pais fa pena ...

#13 Kropotkin, Vic, 11/03/2013 - 10:00

Yo, encuentro lamentable al Govern en masa... Son unos inútiles...

#12 ¿Y?, bcn, 11/03/2013 - 09:50

Y nosotros encontramos lamentable al govern

#10 Ramon, qui no sap fer la feina mai sabrà manar, 10/03/2013 - 21:58

Felipó Puig i el seu escuder Espadaler tenen raó (per cert, que hi pinta Puig, conseller d'Empresa, en tot això?): és lamentable que tant els mossos com la policia ecscañola es dediquin a protegir en exclusivitat la Camacho enlloc de protegir-nos a tots, com hauria de ser la seva obligació.

#9 nedland69, Roses, 10/03/2013 - 21:28

continua el circ a casa nostre,ara resulta que l´Espadaler diu que no es barreji seguretat i politica,els Mossos d´esquadra son el cos policial mes polititzatr de l´estat desde el pirmer dia de la seva creació i per això ara tenim els problemes de seguretat que tenim,latings king subvencionats..

#9.1 Corinna, Wergarden-Zarzuelen, 11/03/2013 - 07:37

encara més heavy seria demanar una justícia espanyola no polititzada...o una Andalusia i Extremadures no subvencionades..hahaha

#9.2 nedland69, Roses, 11/03/2013 - 14:08

com segons tu aquests estan subvencionats i politizats et sembla ve que els Mossos ho estiguin,per que? et convé així? aleshores es diferent, deus formar part d´aquesta élit que vol governar passant per sobre del poble fins deixar-lo com instrument per les seves pretencions económiques particulars