Publicitat
Política · 10 de Gener de 2017. 18:15h.

El Govern troba un “globus sonda” la proposta de copagament de Dolors Montserrat

Munté diu que la ministra de Sanitat genera “intranquil·litat”

El Govern troba un “globus sonda” la proposta de copagament de Dolors Montserrat

Dolors Montserrat (foto: Ministeri de Sanitat)

La portaveu del Govern i consellera de Presidència, Neus Munté, ha qualificat de “globus sonda” la proposta de la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, d’incrementar el copagament farmacèutic per als pensionistes que cobrin entre 18.000 i 100.000 euros anuals.

“Ens dóna la sensació que el que ha fet la ministra és allò que col·loquialment coneixem com a globus sonda. Llençar una proposta i veure quina és la resposta que opté per tal de mantenir-la o retirar-la”, ha dit Munté. D’aquesta manera s’ha referit a les declaracions que va fer la ministra de Sanitat aquest dilluns a Ràdio 4, on va assegurar que “penso, sincerament, que qui més té hauria de pagar més. Per tant, això hauríem de revisar-ho”.

En tot cas, Montserrat ha matisat les seves paraules aquest dimarts en una entrevista a TVE, on ha afirmat que “a l’agenda del govern del PP no està prevista la reforma del copagament farmacèutic”, malgrat que ha deixat la porta oberta a “estudiar” una reforma. "Sí que hi ha, però, l'estudi del copagament com em vaig comprometre en la compareixença de Sanitat”, ha dit.

La portaveu del Govern, per la seva banda, ha considerat que “el seu propi desmentit poques hores després d’haver-les fet, ja dóna una pista que és tracta d’un error”. En aquest sentit, Munté ha exigit a Dolors Montserrat “més rigor” perquè “no es pot jugar amb qüestions que afecten la butxaca i la salut de les persones”. “Declaracions com aquestes no fan altra cosa que generar intranquil·litat”, ha reblat Munté.

La també consellera de Presidència ha remarcat que no es pot llençar una proposta de copagament farmacèutic “sense un previ anàlisi i sense diàleg previ”, perquè -segons ha dit Munté- “estan condemnades al fracàs”.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 botifler1914, Sinitaca, 11/01/2017 - 09:59

Mejor generar intranquilidad que verguenza ajena.

#2 Joven de 68 años, Vic , 10/01/2017 - 22:17

No quedamos que el que mas tiene colabore Mas?.
El gover generalitats enredando y mintiendo.
Con que no sufren ninguna crisis los jerarcas a regalar lo que no es suyo.

#1 Carlos Gomez, el numero pi estiueja a Tortosa, 10/01/2017 - 19:50

"Munté dice que la ministra de Sanidad genera intranquilidad"

I te rao la dolça Neus
Amb el Boi Ruiz tot eren certeses, se sabia de bon principi per i perque i l´havien nomenat
LLastima que no va poder finalitzar la seva monumental obra de demolicio de la sanitat publica per culpa dels amic