Publicitat
Política · 13 de Març de 2020. 10:40h.

El Govern va badar

Del tot controlat a confinaments en quatre dies

El Govern va badar

La portaveu del Govern, Mertixell Budó, i la consellera de Salut, Alba Vergés, van començar la setmana enviant missatges de confiança a la població de Catalunya davant la crisi del coronavirus, que ha acabat amb la presa decisions dràstiques com el confinament d'Igualada i el tancament d'escoles, instituts i universitat així com la prohibició de celebrar actes públics de més de 1.000 persones.

La primera en fer-ho va ser la titular de Salut en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio on va assegurar que "Catalunya no està, de moment, en zona de risc malgrat que esperem que el nombre de casos pugui augmentar fortament. Ens estem preparant".

També va dir que "no hi ha una raó objectiva per tancar el Saló de l'Ensenyament", i va assenyalar que "el context de la fira Alimentaria és molt diferent". "Aquí estem en fase de contenció", malgrat que va admetre que "ens hem de preparar per si arriba el tancament d'escoles i universitats".

Budó, per la seva part, va dir dimarts en la roda de premsa posterior al Consell Executiu que no s'havia de fer "alarmisme" i va afirmar que "ho tenim controlat" i descartava aplicar mesures com el tancament d'escoles perquè "el nombre de casos a Catalunya és molt inferior".

"En aquests moments, aquí, tenim els casos controlats, tenim els positius en traçabilitat i sabem d'on venen aquestes infeccions", va argumentar Budó. "Això és el que ens diferencia d'altres llocs on ja s'ha perdut el control dels contactes i s'ha perdut la traçabilitat de les infeccions", va afegir.

Tanmateix, el Govern ja va activar la fase d'alerta dimecres i va prohibir les activitats col·lectives tant públiques com privades -espectacles públics, recreatius i d'oci- "que impliquin concentracions de més de mil persones", també va ordenar celebrar "esdeveniments esportius a porta tancada", que finalment han quedat suspesos; i també va suspendre "totes les pràctiques docents en l'àmbit de la salut".

L'endemà, l'Executiu va prendre més mesures al migdia com el tancament de tots els centres educatius -llars d'infants, escoles, instituts i universitats- per aquest mateix divendres i ja a la nit va decidir activar la fase d'emergència i va ordenar el confinament dels municipis d'Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#10 Soloesmiopinion, Tabarnia, 13/03/2020 - 18:35

"el govern ha badat*"... ¿Donde está la noticia?

#9 Culerdo, Basilea, 13/03/2020 - 16:31

Es lo que pasa cuando tenemos gente mandando por el único motivo de llevar un lazo. Por no hablar de los parásitos enchufados... Poneros a currar, gandules !!

#8 Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu UN CATALÀ EMPRENYAT , NO HIR A LAS IGLESIAS .. SEGUIR LAS MISAS DESDE LAS TELEVICIONES ES MAS SEGURO Y SANO , TAMPOC, 13/03/2020 - 14:14

MI SORPRESA , Esque no OBLIGUEN CERRAR TANCAR TODOS LOS CINES Alli tambien hay EL CORONAVIRUS . Sort suerte la gente es intelijente y ya no va al CINE .Las Peliculas se deben mirar desde casa durante unos dias Saldreis ganando . Los Cristianos como yo .DIOS I LA MORENETA Hos perdonaran si no bais a MISA A LA IGLESIA seguir las

#8.1 La Mare Superiora, Guernsey, 13/03/2020 - 15:17

I si pequem com ens confessem? On line?

#7 Lepero, Barcelona/Tabarnia, 13/03/2020 - 13:29

El govern dels millors.

#6 Fierecita, Montgat, 13/03/2020 - 12:34

Ni estáis preparados ni controláis nada, todo lo contrario, sois gente inepta que ocupáis cargos inapropiados gracias a vuestro compromiso político con la pandemia groga.
Exentos de capacidad profesional para enfrentarse a una emergencia como la presente. No hay más.