Publicitat
Política · 20 de Març de 2018. 09:57h.

El Govern va convidar observadors internacionals a hotels de cinc estrelles

També a avions de primera classe

El Govern va convidar observadors internacionals a hotels de cinc estrelles

L'exconseller d'Exteriors de la Generalitat, Raül Romeva, va aprovar la contractació d'observadors internacionals que "legitimessin" el referèndum il·legal de l'1-O, segons correus electrònics enviats per ell mateix, que han estat posats a disposició del Tribunal Suprem per la Guàrdia Civil i als quals ha tingut accés El Mundo.

L'exconseller va autoritzar la contractació de dues empreses canadenques per a aquesta funció i va reivindicar la necessitat de recórrer a aquests serveis per validar la consulta. Una d'aquestes entitats va exigir per escrit que els seus observadors volessin a Catalunya en primera classe, s'allotjaran en hotels de luxe i que el seu cap cobrés 30.000 euros per uns dies de treball. Els alts càrrecs del Govern van criticar les exigències però van admetre les condicions.

La Guàrdia Civil ha aconseguit acreditar després de l'anàlisi de les comunicacions de Romeva on es va arribar a "emparaular" el pagament de més de 200.000 euros a dues entitats canadencs perquè realitzessin aquesta funció i avalessin la consulta.

Romeva i els seus col·laboradors van assenyalar que el "ràtio de despesa diària és molt més gran", però han apuntat que era "necessari per aconseguir un representant de la missió d'alt nivell". Així mateix, van criticar que anés a volar "probablement en primera classe" i a allotjar-"en un hotel d'alt standing".

Van afegir que "la despesa associada amb aquest membre serà superior, però és molt important per a la imatge de la missió davant la premsa". La proposta econòmica va ser realitzada a l'organisme Diplocat, dependent del Govern català, i va arribar a través d'Albert Royo, secretari general d'aquest organisme, al propi Romeva.

Després de llegir-la, l'exconseller va apuntar el 29 de juny de 2017 les 8.50 hores al seu cap de Gabinet, Iván Altisent, ja Aleix Villatoro, secretari general del Departament d'Exteriors: "Hem de dir que sí. No tenim marge per negociar més".

El llistat detallat de despeses a realitzar "entre l'u de juliol i el sis d'octubre" contemplava així mateix la presència del "representant de la missió des del 25 de setembre fins el 2 d'octubre". Segons el full d'Excel amb el pressupost, l'import total exigit per aquesta empresa ascendia exactament a 145.771,94 euros. Una xifra que va ser autoritzada expressament per Romeva perquè fos carregada a les arques públiques de la Generalitat.

El responsable de la "missió internacional" es va fixar un sou de més de 30.000 euros que contemplava una nòmina de 24.500 euros, 4.830 per a "menjars i imprevistos" i 886,60 per a taxis.

L'acompanyaven un segon de bord amb un sou de 20.320,48 euros i una sèrie de "analistes", a raó de 16.703 euros cada un. Entre ells, analistes polítics, legals, de comunicació i relacionats amb la votació en si.

Publicitat
Publicitat

60 Comentaris

Publicitat
#36 La gran mentida, Chicago amb barretina, 21/03/2018 - 10:56

No us hi escarrasseu. La democràcia sens dubte no és dolenta pero el muntatge format al voltant és vergonyós: els partits es protegeixen entre ells, els diners malversats mai tornen, cap partit vol eliminar privilegis ni en temps de crisi, quan surten del càrrec segeuixen sobrant, fan lleis al seu favor en tot moment. la llista no té fí.

#35 atención !!, El Masnou, 21/03/2018 - 08:33

Últimamente a mister "bussines class" no se le ve mucho... Lo que hace la cárcel.

#34 Desi, Tarragona, 21/03/2018 - 06:43

Que lo pague míster proper...

#31 Culerdo, Basilea, 20/03/2018 - 16:57

Mortadelo, el dinero para sanidad !!. Caraduras.

#30 Marta, barcelona, 20/03/2018 - 16:43

Per cert, aquests observadors van ser els que després no van gosar a certificar absolutament res!! vist com va anar el circ de la consulta...

#30.1 La pela, Chez Titole, 21/03/2018 - 11:00

Efectivament, alló que es van trobar fou un muntatge digne del circ dels germans Tonetti, pero evidenment si hagués anat diferent cal aplicar l'axioma de Qui paga mana, ve a ser com els árbitres de futbol "Sr. colegiat , sabem que vostè és just i que d'el penal que necessitem res de res, pero que li sembla aquest Rolex?.