Publicitat
Política · 12 de Febrer de 2020. 12:52h.

El Govern va pagar 150.000 euros a l’organisme de l’ONU que va demanar la llibertat dels presos

A través de l'Agència Catalana de Cooperación al Desenvolupament

El Govern va pagar 150.000 euros a l’organisme de l’ONU que va demanar la llibertat dels presos

El Govern de la Generalitat va donar 150.000 euros el 2019 a l'departament de l'ONU que va reclamar la posada en llibertat d'Oriol Junqueras, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez quan encara es trobaven en presó preventiva a l'espera de conèixer la sentència de Tribunal Suprem, segons informa El Mundo.

La Generalitat va realitzar aquesta aportació a través de l'Agència Catalana de Cooperació a al Desenvolupament, que depèn de la Conselleria d'Exteriors de la Generalitat, segons consta en la relació de "contribucions voluntàries" que anualment publica l'Oficina de l'Alt Comissionat per als Drets Humans de l'ONU.

D'aquesta oficina depèn el Grup de Treball sobre la Detenció Arbitrària que el maig del passat any va emetre un dictamen no vinculant en el que va considerar "arbitrària" la situació de presó preventiva de Junqueras, Cuixart i Sànchez i va defensar la seva "immediata posada en llibertat", així com la necessitat de "concedir-los una indemnització" i que el Govern iniciés una "exhaustiva investigació" de les circumstàncies que envoltaven al seu empresonament.

Va ser el conseller Alfred Bosch qui va publicitar i difondre el dictamen a través dels canals oficials de la Conselleria d'Exteriors i qui va exigir a les autoritats espanyoles "complir amb la decisió del grup de treball de l'ONU i alliberar immediatament als presos polítics".

El president de la Generalitat, Quim Torra, va arribar a realitzar una declaració institucional des del Palau en la qual, basant-se en les conclusions del grup de treball de l'ONU, va reclamar a la Fiscalia retirar les acusacions que pesaven contra els dirigents independentistes presos com a pas va preveure a la seva posada en llibertat.

Torra va titllar de "demolidora" l'opinió del grup de treball de l'ONU, i va sostenir que, tot i que només cités Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, implicava "a la resta de presos polítics" i hauria de ser d'"obligat compliment". "Si el Regne d'Espanya no la compleix estarà vulnerant el dret internacional", va manifestar.

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#21 Argonauta, Argos, 13/02/2020 - 11:01

Esto no lo cuentan en TV3; y pagándolo entre todos....

#20 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 13/02/2020 - 00:48

La Degeneralitat nos roba.

#19 Resistencia , Flors i violes , 13/02/2020 - 00:06

Más sobre el tal Guevara, el presidente del grupito : En otro caso, pretendió cobrar millones de pesos “por gastos” ocasionados en su mediación en la desaparición de un líder social mejicano. Los tribunales determinaron que la petición carecía de “razonabilidad”. Al final ,le pagó la familia.
Su defensa de los derechos humanos nunca e

#18 Resistencia , Flors i violes , 12/02/2020 - 23:56

Este grupito de trabajo lo forman 5 personas, entre ellas su presidente, José Guevara, y Seong-Phil Hong que han trabajado con Ben Emmerson, el abogado de a 2.000 euros diarios de Puigdemont. El tal Guevara ya tuvo problemas en el 2015 con su ONG de derechos que defendió a cuatro sanguinarios narcos pidiendo indemnizaciones millonarias. Una joya

#17 Neferu, Barcelona, 12/02/2020 - 21:33

Poco a poco va saliendo la mda. que encierra el procés. Han convertido la política en un repugnante estercolero y si no se pone remedio la mda. nos hará insoportable el respirar.