Publicitat
Política · 17 de Juliol de 2018. 14:18h.

El Govern va privatitzar ATL per poder pagar les nòmines de la Generalitat

Impulsa ara la creació de la nova empresa pública: "anem fent República"

El conseller de Territori, Damià Calvet, ha reconegut que la Generalitat va privatitzar Aigües Ter-Llobregat per “pagar les nòmines”. Calvet ha explicat que la situació econòmica aleshores era d’”extrema gravetat”.  El TSJC va sentenciar en contra i el Govern català haurà de pagar ara una indemnització la xifra de la qual encara no està fixada.

El conseller ha assegurat tanmateix, en la seva opinió, que “aquella adjudicació va ser judicialitzada no tant pel contingut sinó pels mecanismes formals de les bases i de la pròpia adjudicació”. Calvet ha tret ferro igualment a la decisió judicial perquè era “un dels nostres compromisos polítics de Junts pel Sí” i que “el que fem és fer-ho”. Al seu parer és “una estructura d’estat” i “fem república”.

Ara, el Govern impulsa la creació de la nova empresa ATL pública. El nou ens, que gestionarà la xarxa d’abastament d’aigua en alta per a 4,5 milions d’habitants, reforçarà el control públic i la democratització social a través de la participació ciutadana.

"Complim els nostres compromisos polítics, acordats amb la CUP. Ho fem de la millor manera possible: liquidant, ho fem creant una ATL pública i ho fem amb tot el rigor tècnic impacti el menys possible en la situació financera i econòmica del Govern de la Generalitat", ha exposat.

"Ho fem garantint el subministrament i la seva qualitat. Arribem a una situació final de disposar d'un ens públic que gestioni l'abastament d'aigua com a estructura d'Estat. Anem fent República, la nostra agenda no s'atura", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#11 Yomisma, Deporaqui, 18/07/2018 - 20:51

Si no tuvierais tantos chiringuitos no tendriais problemas para pagar las nominas

#9 sid, bcn, 18/07/2018 - 01:17

Crec que ara ATLL vendrà aigua groga, no per politica si no per incompetència

#8 botifler1914, sINITACA, 17/07/2018 - 17:40

Vender las joyas de mamá para comprar la cena, visca la republica.
156 pero YA

#6 joan, manresa, 17/07/2018 - 17:32

El Casal,17.,36 h:.---Sí.si Vostes vaguin fent República..,no sabem encare de quin color..,be.., si sabem que amb la col·laboració "indispensable "de la CUP...,vaguin privatitzant..,vaguin..,que aviat ya no quedará res per ficar-se a la boca...,clar que sempre ens quedaran els il·luminats de torn..,per cert,ple a las nostres contrades.Pobre CAT!

#5 Agustin, Barcelona , 17/07/2018 - 16:28

Lo que he dicho yo siempre. A esos mangantes les retrasas el pago del Fla dos meses y adiós autonomía...