Publicitat
Política · 26 de Setembre de 2017. 21:12h.

El Govern va tractar el president dels EUA de "racista i homòfob"

Just 24 hores abans de la seva elecció

El Govern va tractar el president dels EUA de "racista i homòfob"

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, no només no va felicitar Donald Trump per haver guanyat les eleccions sinó que va mostrar la seva decepció per la victòria electoral del candidat. Puigdemont va lamentar que "ens hem de preparar per a una època enormement complicada i incerta, encara més". El president de la Generalitat va fer aquest comentari a twitter citant un missatge del 'Financial times' que apuntava a la victòria electoral de Trump. A més, durant una sessió parlamentària va reconèixer que "la tria dels electors americans no ens agrada, però s'ha de respectar i aprendre a gestionar, perquè hi haurà noves incerteses".

D'altra banda, l'exconsellera de la Presidència, Neus Munté, va qualificar Donald Trump, de "masclista, racista i homòfob". Aquesta valoració la va fer en una roda de premsa 24 hores abans que el candidat republicà guanyés les eleccions als Estats Units. Munté va dir que "jo no em podria sentir mai identificada amb un candidat profundament masclista, racista i homòfob" encara que "sigui qui sigui la persona escollida democràticament, com a Govern desitgem mantenir una relació que sigui fluida i fructífera".

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#16 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 27/09/2017 - 10:25

No sé por qué el govern critica a Trump.
Él quiere levantar fronteras, ha eliminado de los organismos públicos el Español, (el 2º idioma más hablado de EEUU) e impulsa un nacionalismo excluyente. Es beligerante y maleducado.
Es la misma situación, salvo que en Cataluña el ESPAÑOL es el 1er idioma.
Por lo demás, igualitos.

#15 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 27/09/2017 - 09:37

Els EUA reconeixen en públic el dret de votar dels catalans hores després de la visita de Rajoy.

'Entenem que alguns a Espanya vulguin celebrar un referèndum. Altres països ho han fet', Heather Neuart, portaveu del Departament d'Estat dels EUA.

#14 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 27/09/2017 - 08:52

“Quan una llarga sèrie d'abusos i usurpacions, dirigida invariablement al mateix objectiu, demostra el designi de sotmetre el poble a un despotisme absolut, és el seu dret, és el seu deure, d'enderrocar aquest govern i d'establir nous resguards per a la seva futura seguretat”

Declaració d'independència EUA (4 de juliol de 1776)

#13 NO VOTAREM, Terrassa, 27/09/2017 - 01:35

Esto de llamarle racista no lo sabría Trump, porque si no a los del Govern les llamaría golpistas...que es lo que son.

#12 PQG , Península Ibérica , 27/09/2017 - 01:15

Las críticas a trump son merecidas. Pero creo que no apoyar a los indepes catalanes es una cosa que trump tiene en común con el resto de líderes mundiales (y su predecesor) salvo Nicolás Maduro. Pese a que los subvencionados del diplocat insistan en que son un organismo que no solo sirve para chupar subvenciones han fracasado estrepitosamente