Publicitat
Política · 25 de Juliol de 2008. 09:38h.

El govern vetarà el castellà en assignatures no lingüístiques

Matèries com Matemàtiques o Ciències Naturals s'hauran de fer en català

El govern vetarà el castellà en assignatures no lingüístiques

Ernest Maragall, conseller d'Educació

El Govern aprovarà el proper dimarts que totes les assignatures no lingüístiques -com ara matemàtiques o ciències naturals- no es poguin fer en castellà, segons informa El Punt. En l'articulat de la reforma s'assenyala que les "àrees, matèries i mòduls del currículum s'impartiran en llengua catalana", a excepció de les assignatures de castellà o llengua estrangera, o quan una família demani classes en castellà el primer any de l'escolarització. Les assignatures esmentades aquest any es podien impartir en llengua castellana a les escoles de primària.

L'articulat també s'inclou un article segons el qual el Departament d'Educació "podrà autoritzar una adaptació horària diferent a la prevista" en els horaris de primària. El Punt revela, a partir de fonts pròximes als negociadors de la llei, que aquest article està pensat perquè les escoles puguin fer continguts d'assignatures en anglès, i en cap cas en castellà.

"ERC, que s'ha sentit molt incòmode des que el govern espanyol va aprovar una tercera hora que inicialment va defensar el conseller d'Educació, Ernest Maragall, està pressionant al màxim els seus socis de govern per blindar la immersió lingüística. De fet, el redactat de tot el títol sobre el català ha estat elaborat pel secretari general d'ERC, Joan Ridao, juntament amb la vicesecretària general de política sectorial dels republicans, Alba Castellví, el diputat Josep Maria Freixanet i els juristes Carles Martínez, el catedràtic de dret administratiu Antoni Milian Massana i la professora titular de Dret Constitucional de la Universitat de Barcelona (UB) Eva Pons", explica el diari.

Publicitat
Publicitat

61 Comentaris

Publicitat
#61 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 26/07/2008 - 08:36

Aquest titular és demagògic. Si considerem tot el que fem en català que és un atac, disminució o vet contra el castellà, estem impossibilitant la normalització lingüística, donant peu al lerrouxisme i sentenciant el nostre idioma.

#60 rer, Tatuic, 26/07/2008 - 01:37

es que llaman Progres! arriba catalunya! tots con meu, brazo arriba! aniquil·lem la opossitió! fuego!

#59 karles, Barcelona, 25/07/2008 - 21:44

Com es pot fer un titular d'aquest tipus'? Us dol que no ho hagi fet Convergència?

#58 Juanc, Barcelona, 25/07/2008 - 19:23

Otra demostración de como atienden los políticos las demandas de los ciudadanos.
La única fuerza que nos queda es el voto en las próximas elecciones autonómicas.

#57 lios nuevos, Barcelona, 25/07/2008 - 18:33

Joan, analizo la situacion de Belgica y creo que alli estan mejor que aqui. En Belgica hablar frances, holandes o aleman no te hace mas belga. Aki en cambio pretenden que solo sean catalanes los que hablan catalan. O mejor dicho, los que solo hablan catal