Publicitat
Política · 1 de Desembre de 2011. 14:03h.

El Govern vol "acomiadar" 42 treballadors de l'ACCD

Denuncien que "el 100% de les embarassades" i el "75% dels homosexuals" aniran al carrer

El Govern vol "acomiadar" 42 treballadors de l'ACCD

Un acte de l'ACCD

Treballadors de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) denuncien que el Govern "aprova acomiadar de forma discriminatòria a 42 treballadors i treballadores de l'organisme. Tampoc respecta als col·lectius protegits com les embarassades, les dones amb baixa de maternitat o les persones en règim de reducció de jornada per cura de fills i filles menors d’un any".

"Amb aquestes decisions, la direcció de l’ACCD podria estar incorrent en frau de llei. L’Expedient de Regulació es troba al Departament d’Empresa i Ocupació a punt per dictaminar-ne la seva resolució favorable per part de les autoritats laborals del Govern de la Generalitat de Catalunya", critiquen.
 
"La retallada del 55% en el pressupost 2011 de la Generalitat de Catalunya destinat a Ajut Oficial al Desenvolupament (AOD) és l’argument de l‘actual Govern català per acomiadar a la meitat de la plantilla l’ACCD", expliquen.

"Les causes de l’acomiadament s’emmarquen dins les mesures d’austeritat empreses per l’actual Govern i han estat justificades per raons econòmiques i productives, raons que recentment han estat declarades improcedents per part de la justícia en altres acomiadaments realitzats per part de la Generalitat de Catalunya", afirmen.
 
"Concretament es pretén acomiadar el 100% de les dones embarassades, el 50% de les dones amb baixes per maternitat, i més del 80% de les persones que estaven en règim de reducció de jornada per cura de fills/es menors d’un any", indidiquen.
 
"En la mateixa línia, es volen acomiadar més del 80% dels treballadors/es de nacionalitat estrangera (Nicaragua, Colòmbia, Marroc, entre altres)  i el 75% de les  persones de l’ACCD que han manifestat la seva homosexualitat", afegeixen.

"Aquestes discriminacions vulneren el Conveni Europeu per a la Protecció dels Drets Humans i de les Llibertats Fonamentals, la Constitució espanyola i l’Estatut dels Treballadors", conclouen.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#11 Daserrout, BCN, 02/12/2011 - 17:46

Al carrer aquesta colla d'endollats tripartits, les despeses que han generats aquest i d'altres ens han dut a la misèria.

#10 Aneu, Bcn, 02/12/2011 - 10:52

Ara comensant a sortir tots els q no feien res i vivien del cuento. Si aquesta Agencia no serveix per res Fora , ja que l'unic desarrollo que vec es el de les seves butxaques

#9 Francesc Porras, BCN, 01/12/2011 - 19:03

Tenim alguna dada sobre percentatges dels que caguen dur??

#8 Joan, Vilajuïga, 01/12/2011 - 18:13

Com que la caritat comença per un mateix, ja poden tancar la ACCD i fotre a tothom al carrer. No els trobarem a faltar i la de calers que podrem dedicar a coses més profitoses.

#6 NO PARASIT, VIC, 01/12/2011 - 17:09

QUINA MERDA DE VIDA, VIURE ENDOLLAT. PER MOLT QUE GUANYIS SEMPRE ESTARAS MARCAT PER SER UN PARASIT. AQUI A VIC EN CONEIXEM MOLTS DE PARASITS. VIUEN D'ESTAR A AJUNTAMENTS PETITS FENT EL TANOCA, EN EMPRESES QUE FACTUREN EL DOBLE, EN ESCOLES PUBLIQUES QUE ARRAMBEN CARRECS INNECESSARIS, ETC...