Publicitat
Política · 9 d'Abril de 2014. 12:36h.

El Govern vol internacionalitzar la consulta després del no de Madrid

Mas: “Hem de veure què donen de si els marcs legals internacionals per poder fer la consulta”

El Govern vol internacionalitzar la consulta després del no de Madrid

Mas i Rigau, durant el ple d'avui

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha manifestat que el no del Congrés a la transferència de la competència per celebrar el referèndum “no és cap punt i final. Només és un punt i a part”.

Mas, durant la sessió de control al parlament, ha apuntat que aquesta “no era l'única via” i que “ara hem de construir el marcs legals i hem de veure què donen de si els marcs legals internacionals per poder fer aquesta consulta”.

El president també ha dit que “ahir es va perdre el camí que buscava l’acord amb l’Estat” i ha recordat que “no vaig trigar gaires minuts a reafirmar el compromís del Govern“ amb la consulta.

Tot i això, Artur Mas creu que el debat d’ahir va ser “útil”, però ha advertit que si el Govern espanyol “atrinxerant-se darrere les lleis” només faran que “enquistar un problema, que si s’aborda amb més coratge es pot arribar a resoldre”.

Finalment, ha posat de manifest que “a Madrid, no es que no puguin, és que no volen” i, citant Josep Antoni Duran i Lleida, ha tornat a fer una proposta de diàleg: "Senyor Rajoy, posi dia i hora”. “Si el problema és el telèfon, estic disposat a trucar jo a Rajoy”.

Publicitat
Publicitat

73 Comentaris

Publicitat
#39 BEJOTA, bcn, 11/04/2014 - 14:30

El colectivo Contrastant, que se dedica a calcular matemáticamente la cantidad de gente que va a las manifestaciones,, ha desvelado que en lacadena humana independentista del pasado 11 de septiembre sólo participaron, como mucho, 700.000 personas.

#38 Calimero, Barcelona, 11/04/2014 - 06:53

Payasos sin fronteras ya recorre el mundo haciendo reir, asi que no hace falta que envéis a Turrukk, Rovira y Herrerra aunque pensandolo bien igual podéis hacer "soporiferos sin Fronteras" juas juas juas que pateticos sois...

#37 BEJOTA, bcn, 10/04/2014 - 15:57

El presidente del Consejo Europeo, Herman Van Rompuy, ha lanzado un mensaje a las autoridades escocesas, catalanas y flamencas que propugnan celebrar un referéndum sobre su independencia, señalando que "nadie obtendrá nada del separatismo".

#36 julian, bcn, 09/04/2014 - 21:33

En Quebec los independentistas sufren una derrota y la primera ministra Pauline Marois dimite, aquí los politicos se agarran como lapas y ya puede ser el mas tonto de la tribu , que todo el mundo le hace reverencias.

#35 sr Pepito, Lérida, 09/04/2014 - 20:38

Me parece muy bien q internacionaliceis, así os conocerán fuera.El primer ministro francés , el catalán Valls hoy ha dicho en una entrevista de TV q la independencia de Cataluña es un disparate , q el votaría q no en un supuesto referendum y q el secesionismo sería mortal para el desarrollo de la EU