Política · 24 de Gener de 2013. 11:00h.

El Govern vol que els majors de 16 anys votin la consulta

Homs lamenta que "el PSC ha apostat per Chacón i l’agenda catalana els molesta”

El Govern vol que els majors de 16 anys votin la consulta

Homs

El conseller de Vicepresidència, Francesc Homs, ha manifestat en una entrevista a El món a RAC1 que "la fase final de la llei de consultes definirà si hi ha marge per fixar la posició per votar a partir dels 16 anys i permetre que el TC establís clarament què és competència de l'estat, com el cens electoral".

Tot i això, ha indicat que “la consulta no seria jurídicament vinculant. El caràcter vinculant des d'un punt de vista polític és escoltar la veu del poble". “Ningú no ho impugnarà. I si ho fes, no té cap recorregut. Entre altres funcions, el Parlament està habilitat per aprovar lleis i fixar posicionaments polítics i textos con el d'ahir. És un plantejament institucional”, ha dit.

També ha lamentat que “el PSC són ara més PSOE que PSC. Han apostat per Chacón i l’agenda catalana els molesta”. Finalment, ha avançat que "la trobada del president Mas amb el Rei la farà pública la Casa Reial. Serà els propers dies o setmanes".

Publicitat
Publicitat

49 Comentaris

Publicitat
#30 Pere, Lleida, 25/01/2013 - 19:00

Per això no volen una educació bilingüe a les escoles. Els nens de 16 anys defensaran la llibertat del país fins a la mort. Deplorable...

#29 Barcelona2, Barcelona, 25/01/2013 - 03:01

Podríen fer que sigui una votació tipo "bonoloto", comodament des del sofà de casa, i et van donant bonos segons vas votant, per participar en un sorteig final. Quantes més vegades votis per l'independència més possibilitats que et toqui premi.

#28 maria, bcn, 24/01/2013 - 21:41

que patetic i perque no des del dia del naixement i el vot ja predeterminat.

#27 pepe, andorra, 24/01/2013 - 20:46

Me da q hay q estar muy desesperado para decir eso. Me puedo equivocar, pero me gustaría ver las encuestas q obran en poder de este señor al respecto.

#26 Fran, Llinars, 24/01/2013 - 20:12

I perque no fem que els menors que fumin ja poguin votar? ho dic perque pot ser ja es un indici de maduressa. I perque no fem que aquets menors tambè votin a les eleccions? eh "polítics" que tot us ho manegueu a la vostra conveniència. El pancatalanisme sempre fent de les seves.