Publicitat
Política · 9 de Desembre de 2011. 17:35h.

El Govern vol rebaixar un 10% el sou dels funcionaris, segons els sindicats

La Generalitat pretén reduir en 625 milions d'euros la massa salarial per al 2012

El Govern vol rebaixar un 10% el sou dels funcionaris, segons els sindicats

Una manifestació, a la Plaça Sant Jaume, en una foto d'arxiu

El Govern planteja una rebaixa salarial del 10% en el sou dels funcionaris, segons han indicat fonts sindicals després de la reunió que han mantingut aquest divendres a Barcelona. Els representants dels treballadors també han reclamat que es retiri de la taula de negociacions la proposta d'acomiadar interins.

La portaveu de CCOO, Josefina Pujol, ha assenyalat que "és innacceptable que vulguin reduir el sou dels funcionaris un altre deu per cent", després de la reducció d'un 5% al 2010.

La Generalitat estudia la reducció de les dues pagues extres del 2012 i la congelació per un any dels estadis que cobren els funcionaris, empleats públics i contractats laborals, així com la supressió d'altres complements.

Segons els sindicats, l'administració xifra en 625 milions d'euros aquesta retallada, una mica més del 10% de la massa salarial. Aquestes entitats han proposat, a canvi, la limitació del sou dels alts càrrecs fins als 5.000 euros mensuals, les jubilacions obligatòries als 65 anys, la limitació de l'externalització de serveis, la reducció de dietes i l'enduriment de les incompatibilitats dels alts càrrecs.

Els sindicats han assegurat que l'estalvi, si s'apliquen aquestes polítiques, seria superior als 860 milions d'euros. La propera reunió entre les parts serà el dia 13, un dia abans de les concentracions organitzades pels sindicats de la funció pública.

Publicitat
Publicitat

44 Comentaris

Publicitat
#22 ULTIMO MOHICANO, Cabrasalada, 12/12/2011 - 20:50

El tema de la negociació amb els sindicats ja fa dies que és perversa. Fa un any que la casa hauria d´estar endressada i sense mà foradada. Veure com continuen manant els mateixos al Departament de Salut, on hi ha la major part del pressupost, no diu molt de CIU. Interins corruptes, fora ja!!!!

#21 Funcionària , Barcelona, 12/12/2011 - 10:18

Companyes meves, interines del cos Superior, fa anys que no es presenten a les opos d'auxiliar o d'administratiu, perquè diuen obertament que llavors no els mantindrien l'interinatge de l'A. Espero que això se'ls hagi acabat i que algun dia plorin tanta sobèrbia. Primera mesura: fora els interins.

#20 Josep, LLeida, 12/12/2011 - 10:11

quines dietes deu de fer el president de la Generalitat ?????
son aquests pocavergonyes i mangants, els que se'n burles de la gent, cobrant sous de 5.000@ al més per calentar una cadira unes hores al mes.
Per tant, els que estigueu cabrejats amb el que pasa tingueu clar qui son els mangants.

#19 Josep , LLeida, 12/12/2011 - 10:08

...tinguem les coses clares de qui compleix i qui no.
Les famoses bufandes son pels politics i carrecs de confiança ( posats a dit pels politics ) i a més tenim l'exemple dels nostres politics, abultadissimes dietes com el Mas que ha passat més de 12.000€ en dietes el mes de novembre......

#18 Josep, Lleida, 12/12/2011 - 10:04

És facil, criticar als funcionaris amb el topics de sempre, que no treballen, que passen...en alguns cassos aixo és cert en molts més cassos fals.
Els responsables dels departaments son carrecs politics i son ells qui han de vetllar pel funcionament dels seus departaments.
Per tant tinguem........