Publicitat
Política · 21 de Gener de 2020. 12:14h.

El Govern volia controlar el territori

Va demanar als Mossos fer-se càrrec de les duanes

El Govern volia controlar el territori

Tsunami va intentar ocupar l'Aeroport de Barcelona

El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha revelat durant el judici a l'Audiència Nacional que el Departament d'Economia va convocar la policia catalana a una reunió per parlar del control de duanes en el supòsit de la independència. També ha assenyalat que els hi van demanar accés a dades fiscals iregistres d'hotels.

A preguntes de la Fiscalia, Trapero ha donat compte d'una reunió que responsables de el Departament d'Economia, dirigit llavors per Oriol Junqueras, va mantenir el juliol del 2017 amb comandaments de Mossos per tractar de les "competències plenes" de la Generalitat en seguretat i de l' control de duanes.

Segons Trapero, la conselleria de Junqueras pretenia que els Mossos els facilitessin una còpia de la base de gestió d'hotels i apartaments, amb la identitat dels hostes inscrits, amb la intenció de disposar d'informació de tipus fiscal sobre els mateixos per esbrinar si pagaven impostos a la Generalitat.

"Ens neguem", ha asseverat Trapero, que ha revelat que compartia la seva mateixa opinió el llavors director dels Mossos d'Esquadra Albert Batlle; "Em sembla una barbaritat", ha afegit Josep Lluís Trapero.

La segona de les peticions que Economia va plantejar a la policia catalana era disposar d'informació sobre persones encausades per frau fiscal a Catalunya: "A aquestes reunions vaig ser-hi jo i vam dir que no, que les porta l'autoritat judicial i que no tenien per què tenir aquesta informació, i que si tenien interès ho sol·licitessin a l'autoritat judicial".

Quan la cúpula de Mossos va ser convocada, mitjançant l'exsecretari general Cèsar Puig, a la reunió de el 31 de juliol de 2017 s'ha enviat a la mateixa al cap d'investigació criminal i al de l'àrea de blanqueig i estafes, pensant que la intenció d'Economia era tornar a plantejar la cessió de les dades fiscals i hoteleres, segons ha exposat Trapero.

."La sorpresa és quan van i em comenten després que s'han quedat a quadres", segons el major, que ha revelat que "el primer que va fer" Cèsar Puig -també jutjat per rebel·lió- és demanar-li "disculpes".

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#21 Cris, Barcelona , 22/01/2020 - 14:28

Lo que es de chiste es liarla como lo hicieron. Sin tener nada atado, sin medios ni apoyo. Es ser unos incompetentes y descerebrados Que peligro.

#20 Jep Sindreu , Barcelona, 22/01/2020 - 08:33

Trapero era conocedor de estos intentos de delitos y no los denunció a la Justicia. No puede continuar ni un segundo más en el cuerpo y tiene que ser condenado.

#19 Pagador d'Impostos, BCN, antiga capital de Dinamarca del Sud, 22/01/2020 - 07:39

El que m'estranya és que aquesta televisió publica tan plural 'nostra' no n'hi hagi preparat ja un especial "Les Clavegueres de la República" i que el programin tot el dia....

o serà que Tv3 també es part (important) de les Clavegueres de la República?

#18 Josep, Bcn, 22/01/2020 - 05:42

Vaya. Vaya
Y el Sánchez pactando buf

#17 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 22/01/2020 - 00:23

Una prueba más del golpe. Pero no pasa nada, dirige el país un Felón que nos ha vendido a todos por su trono de dictador en ciernes.