Publicitat
Política · 10 de Juliol de 2012. 09:02h.

El guirigall del pacte fiscal

Cadascú a la seva en el debat de l'Àgora

El guirigall del pacte fiscal

Els representants polítics, amb Xavier Bosch

El programa 'Àgora' ha tancat la temporada amb un debat monogràfic sobre el pacte fiscal, en el qual han participat Jordi Turull, CiU; Rocío Martínez-Sampere, PSC; Josep Enric Millo, PPC; Dolors Camats, ICV-EUiA; Anna Simó, ERC; Albert Rivera, C’s, Uriel Bertran, SI; i Joan Laporta, diputat no adscrit. Ha girat al voltant dels punts d'acord entre tots els partits i el calendari a seguir.
 
En aquest sentit, Jordi Turull (CiU) ha remarcat que "el pacte fiscal és tenir la clau de la caixa, negociar amb l'Estat bilateralment. La LOFCA el que ha de fer és allà on hi diu "a excepció del País Basc i Navarra", afegir-hi "Catalunya".
 
Rocío Martínez-Sampere (PSC) ha respost que "tots estem dins de la LOFCA, però el que nosaltres volem és un model propi i bilateral per a Catalunya". En aquest punt, Enric Millo (PP) ha remarcat que els populars aposten "per continuar dins de la LOFCA, però amb un model singular i propi per a Catalunya".
 
ERC i ICV han assegurat que ells no seran "cap obstacle per al pacte fiscal", tot i que han insistit que el model ha de ser concert econòmic: "Per a nosaltres el pacte fiscal vol dir concert econòmic, fora del règim comú. Volem no només tenir la clau de la caixa, sinó també la caixa".

Camats (ICV) ha dit que aposten "per un concert econòmic solidari" i que estan convençuts "que hi ha prou marge per aconseguir un acord de la majoria de partits". Rivera (C's) ha qüestionat l'oportunitat del debat: "Vostès són conscients que això s'ha de parlar al Consell de Política Fiscal i Financera? Que s'ha de parlar dins de la LOFCA? O és que viuen a Màtrix?".
 
Uriel Bertran (SI) ha rebutjat el debat perquè considera que "l'Estatut del 2005 ja deia que Catalunya recaptaria i gestionaria tots els impostos, i com va acabar? Retallat pel Congrés i anul·lat pel TC. Per això apostem per l'estat propi". Laporta també s'ha afegit a l'aposta per l'estat propi, tot i que diu que "si el govern vol intentar negociar el pacte fiscal, s'ha d'intentar".

Publicitat
Publicitat

44 Comentaris

Publicitat
#32 Vicenç, Badalona, 11/07/2012 - 16:04

L'Uriel Bertran, crec que posa els punts sobre les ïes, al considerar com válidf l'Estatut del 2005 que comtemplava la imdependéncia económica de Catalunya. Llástima que els parlamentaris catalans, tots plegats uns caganers, varen permetre la retallada a Madridi.

#31 santi, Gibraltar (UK), 11/07/2012 - 02:30

espanyolufos ara us intenvindrà Europa i prohibirà gastar milionades en matar elefants, jugar a soldadets, fer AVE per anar al pueblo o fer formula 1 a València i donar primes per guanyar una eurocopa mentre es crema el Pais Valencià .
Però ja s'ho fareu. Nosaltres i els bascos fotarem el camp.

#31.1 jajajajaj, vielha, 11/07/2012 - 11:05

esto es lo que tu te debes de creer. De momoento, y por mucho tiempo, todos en el mismo barco. Nada de pacto fiscal,(no se acepta en Bruselas) y eliminación del Concierto, que tampoco lo aceptan en bruselas. Despuesto, suspensión autonomias (todas) o reducción a mero simbolismo. Y a obedecer.

#30 ramon, barcelona-c, 11/07/2012 - 00:30

Una gran idea celebrar aquest Agora en aquesta data .Es de suposar entusiàsticament volguda per aquells partidaris de " Quant mes malament millor" i per tots aquells que ho volían reventar PSC i PP . I un cop mes una mostra d'una ingenuitat i una incapacitat tàctica que ens desacredita .

#29 cat51, cat, 10/07/2012 - 23:26

Suposo que avui heu vist la noticia del nombre de funcionaris per autonomíes: Extremadura 25%, Catalunya 10%, Madrid 15%. Visca la igualtat.

#29.1 Miquel Solé, Barcelona, 10/07/2012 - 23:39

He vist la notícia, però les dades que tinc presents no són pas les que esmentes. Catalunya i Madrid estan per sota de la mitjana espanyola. Al voltant del 20% la primera i del 23% la segona. Extremadura el sector públic tocant el 30%. Ses Illes i La Rioja les que tenen un percentatge menor.

#29.2 Juanc, Barcelona, 11/07/2012 - 00:43

No mires las cifras relativas. Mira las absolutas y verás el número total de funcionarios que hay en Cataluña.

#29.3 Nabel, cat, 12/07/2012 - 10:08

Juanc: Quin nivell que tens !!! has nat a una escola públic i espanyola, no?

#28 Frank, Berga, 10/07/2012 - 22:18

Lo que hay que ser es valiente y decir que hay que hacer un fondo solidario pagados por todas las autonomias y luego que el parlamento español reparta el dinero entre los que mas lo puedan necesitar. Basta ya de tener autonomias que no pagan y se gastan el dinero en tonterias, fuera concierto.