Publicitat
Política · 5 de Setembre de 2020. 17:18h.

El Homrani se salva

El conseller continua al càrrec malgrat els més de 4.000 morts a residències

El Homrani se salva

Chakir El Homrani durant la presa de possessió

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha remodelat el govern a les acaballes de la legislatura sense cessar a cap conseller d'ERC, ni tan sols al titular de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, malgrat la gestió que va fer de les residències de la gent gran durant els mesos més virulents del coronavirus.

Torra ja va responsabilitzar el conseller el passat 2 d'abril, quan va assegurar que “no hem sigut prou curosos alhora de traslladar a la població quina era la situació, quines mesures s’estaven prenent, quins eren els plans que anaven imposant a cada moment”. “Això ha creat desconfiança i certa angoixa amb el que està passant a les residències”, va afirmar en una entrevista a Ser Catalunya.

Posteriorment, el 9 d'abril, va ser ERC -el propi partit de El Homrani- qui va desautoritzar el conseller traient-li competències en gestió geriàtrica, després que 1.123 avis haguessin perdut la vida en aquests centres. La consellera de Salut, Alba Vergés, va anunciar llavors que la “responsable única” del pla d'acció als geriàtrics seria la directora assistencial d'Atenció Primària, Yolanda Lejardi.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies no ha dimitit per la seva gestió ni Torra ha aprofitat la remodelació de l'executiu per cessar-lo. Chakir El Homrani va demanar disculpes el passat 7 de juliol al Parlament per “si algú ha sentit que no hem arribat, persones que es poden haver sentit soles...”.

El titular de Treball va defensar a la cambra catalana que “es va fer un esforç excepcional” i va donar-se “una resposta extraordinària”, malgrat que Des de l'inici de la pandèmia han mort 4.153 avis a les residencies, segons dades del Govern.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#16 joan, manresa, 06/09/2020 - 17:21

El Casal,obrint la seva tertúlia des de Moro-L'andina..--Va ser mes fácil "liquidar"els Consellers de Casa,per molts motius,cert..,pro no ha tingut pa...s,per fotre fora aquest Conseller,amb tot el desastre de las residencia..,El Sr.Torra s'acollonit devant la mirada del Homrani..,"caga..,caguetas...".No tenim President..,ni de Comu.de veins..!

#15 Marcial, Santa Coloma, 06/09/2020 - 16:00

Esos de erc están gafados. Encuentran un morito catalanohablante presentable y no se les ocurre nada mejor que darle un cargo en asuntos sociales previo a la epidemia. El estropicio en las residencias fue tal que tuvieron que esconderlo bajo una alfombra aladina. Y allí continúa. Lo dicho, las lenguas no los hacen más guapos, listos o altos.

#14 BCN, BCN, 06/09/2020 - 10:47

Torra no lo va a cesar porque lo tacharían de racista. Es el signo de los tiempos: lo "políticamente correcto" predomina sobre lo "políticamente eficaz".

#13 MARKESES de GALAPAGAR, Galapagar, 06/09/2020 - 10:21

RECONQUISTA = el mayor GENOCIDIO de la Historia de la Humanidad!

Indemnizaciones masivas a los descendientes ya!

Los malditos Cristianos eran Fascistas Extrema-Derechistas que masacraron a los hispanos locales musulmanes para sustituirlos por invasores extranjeros cristianos

COMUNISMO, ISLAMISMO o MUERTE ! (y viva IRÁN! )

#12 Xisxes, Barcelona , 06/09/2020 - 09:19

No sea que se pierdan los miles y.miles de votos musulmanes que ya hay en cataluña.