Publicitat
Política · 21 de Maig de 2021. 16:40h.

El jove que es va encadenar a la Cope

El nou president va participar en la protesta contra la "cadena de l'odi" el 2005

El jove que es va encadenar a la Cope

El president del Govern, Pere Aragonès, que ha estat investit aquest divendres nou president de la Generalitat, va ser un dels activistes de les joventuts d'ERC (JERC) que el 2005 es va encadenar a la cadena Cope, contra el que consideraven "l'odi" que propagava l'emissora cap a Catalunya, tal com ell mateix recorda al seu llibre "Pere Aragonès, l'independentisme pragmàtic" escrit per Magda Gregori. Aragonès va protagonitzar l'acció juntament amb quatre activistes més a la seu de l'emissora a Madrid durant la campanya de reforma de l'Estatut.

"Amb 21 anys, va ser escollit portaveu nacional, un càrrec que va revalidar el 2005. Aquells anys va promoure i protagonitzar diferents accions reivindicatives, com una de ben sonada davant de la seu de la cadena Cope a Madrid, que va tenir lloc el 30 de novembre de 2005. Durant la campanya de la reforma de l'Estatut vam fer diferents accions de propaganda i protesta. Era, també, la manera de sortir als mitjans de comunicació" explica al llibre.

"La COPE era una mica la bèstia negra i vam fer una encadenada, sense candau (riu), per si ens havíem d'escapar corrents. També hi van venir Joan Tardà i Joan Puig, diputats d'ERC a Madrid. Vam fer l'acció, que va durar mitja hora, i va venir la Policia Nacional, però no es van produir detencions. Buscàvem accions pacífiques, però també vistoses" apunta.

Aragonès, juntament amb quatre membres més de les joventuts d'Esquerra, va estar uns minuts encadenat a les reixes de les finestres de l'edifici, on van col·locar una pancarta on s'hi podia llegir "Aturem la cadena de l'odi". La Policia Nacional va identificar als cinc membres de les JERC i aquests van abandonar la protesta.

En el llibre, Aragonès recorda algunes de les altres accions que duien a terme des de les JERC en aquells anys. "Ens mobilitzàvem unes dues-centes o tres-centes persones, no més. Circulàvem amb pancartes per la Rambla i la gent, que estava fent les compres de Nadal, ens mirava amb cara estranya. Érem, encara, quatre gats" explica.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 Menudos hijos de Pujol, Acciones "vistosas"sin peligro, 22/05/2021 - 10:19

"La COPE era una mica la bèstia negra i vam fer una encadenada, sense candau (riu), per si ens havíem d'escapar corrents."
Cagones.

#12 Joan Ferrandis, Barcelona, 22/05/2021 - 08:54

No acabo de entender cómo la oposición no nacionalista no hizo referencia en el Parlament al mito y patraña histórica nacionlista de que Aragonès era nombrado como el 132 presidente de la Generatitat

#11 Joan Ferrandis, Barcelona, 22/05/2021 - 08:48

No acaba de entender cómo la oposición no nacionalista no desmon

#10 Pan con tomate y jamón ibérico, La pesta groga fa malbé el cap, 21/05/2021 - 22:44

Ya en 2005 estos tarados utilizaban monos de color amarillo... y seis años después, siguen haciendo el mono disfrazados de amarillo.

#9 pepe, andorra, 21/05/2021 - 20:30

vamos, un precursor de eso q los baizus hacen tan bien y es la cultura de la cancelación. En fin, cada uno tiene lo q se merece....