Publicitat
Política · 17 de Maig de 2017. 17:10h.

El judici del cas Palau no pot anar més enllà

El presumpte finançament irregular de CDC continua opac

El judici del cas Palau no pot anar més enllà

Daniel Osàcar

El cas Palau ha arribat al seu tram final amb la presentació per part de la fiscalia i les acusacions de les penes definitives que demanen pels acusats. Malgrat la durada del judici, no s’han pogut esbrinar dades noves sobre el finançament de CDC, ni tampoc ‘implicar’ a més dirigents. La fiscalia, però, sí que ha augmentat la pena que demana per l’extresorer del partit, Daniel Osácar.

En canvi, a les seves conclusions, la fiscalia ha rebaixat fins a pràcticament la meitat les penes de presó demanades per als màxims responsables al Palau de la Música. Així demana ara per a Millet una pena de presó de 14 anys i 9 mesos i 20 milions d'euros de multa i 10 anys i 10 mesos de presó i també 20 milions d'euros de multa per a Jordi Montull. Per a tots dos, el ministeri públic demanava 27 anys i mig de presó.

El fiscal, però, ha rebaixat considerablement la pena demanada per Gemma Montull en passar de coautora a còmplice. Dels 26 anys de presó que li demanava inicialment, ara demana una pena de 3 anys per a l'exdirectora financera. Un d'aquests 3 anys de presó, a més, es podria substituir per una multa de 10 milions d'euros, en aplicació dels atenuants de confessió i reparació del dany. D'aquesta manera, a Gemma Montull, que també va fer un pacte amb la fiscalia, li permetria evitar la presó.

Per contra, la fiscalia ha elevat a 8 anys de presó la seva petició de condemna per a l'extresorer de CDC Daniel Osàcar, mig any més del que havia sol·licitat inicialment. També ha augmentat les penes per als exdirectius de Ferrovial: per Pedro Buenaventura i Juan Elizaga demana 5 anys de presó per a cadascun d'ells.

L’advocat del Consorci del Palau ha evitat acusar Convergència i Ferovial. En les seves conclusions finals, però, només acusen els exdirectius del Palau. Ara bé, segons fonts judicials, com que les defenses encara no han presentat les seves conclusions definitives, el Consorci podria canviar-les si així ho decidís a la reunió prevista per dimarts de la setmana que ve.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 el talp venjador, Bcn, 18/05/2017 - 14:25

el de sempre; a uns els rebaixen les penes,als altres no aniran a pressó per falta de proves,,si cal, s'allarga més el procés per a que prescrigui, els diners no apareixen, i tots contents. Excepte els pringats de sempre que paguem la festa. Màfia pura i dura.ENtre ells no es fan mal

#4 Alejandro, Barcelona, 18/05/2017 - 11:28

Y opaco continuará por los siglos mientras la justicia y sea la que tenemos y mientras la ética de los políticos siga ausente. Aquí no se hace política, se hace mangoneo, mamoneo, cualquier cosa menos política decente porque, a quienes la ejercen les falta talla moral.

#3 luis, bareona, 17/05/2017 - 19:55

Algun INOCENTON esperaba otra cosa?

#2 Carlos Gomez, l´escupeta nasiunal, 17/05/2017 - 18:39

Aquest venerable senyor de la foto no es el que li va dir al fiscal que nomes ens robaven lo justet per pagarnos cursos dominicals de sardanes ?

#1 Carlos Gomez, l´escupeta nasiunal, 17/05/2017 - 18:32

Van caient.

La Patria ja no es el que era.