Publicitat
Política · 20 de Juny de 2017. 20:05h.

El jutge del Vendrell accepta la CUP com acusació particular en el cas del 3%

La formació demana accés a les investigacions sobre Germà Gordó

El jutge del Vendrell accepta la CUP com acusació particular en el cas del 3%

Imatge d'un acte de la CUP

El Jutjat del Vendrell que porta el cas del 3% ha admès la CUP com a acusació popular en aquesta causa. Segons ha informat la formació en un comunicat,  el jutge va exigir a la formació anticapitalista dipositar una fiança de 500 euros per formalitzar la seva condició de part en el procés i, un cop ingressada l'esmentada quantitat al jutjat, l'ha admès com a acusació popular.

La CUP ha presentat avui mateix davant del TSJC una sol·licitud per ser també acusació popular en "la branca aforada del cas 3%", que s'instrueix en aquest tribunal i que afecta el diputat no adscrit (i exdiputat d'JxSí) Germà Gordó, ja que ara és "part" en el procés. La CUP diu que l’acceptació com acusació popular  li va ser notificada aquest dilluns i que permetrà a la formació anticapitalista "accedir al contingut de les actuacions, participar en les diligències i instar allò que consideri oportú al voltant de la investigació".

El diputat Benet Salellas ha afirmat que “la fermesa de la CUP-CC en la lluita contra la corrupció en general i en la lluita contra la corrupció en el cas 3% en particular resulta un cop més confirmada per les actuacions en el front judicial, que cal complementar amb els fronts polítics i ciutadà”. “En el vessant polític, nosaltres vam ser la primera formació política a demanar la dimissió de Germà Gordó i a exigir-li el retorn de l’acta de diputat. Una situació que no s’ha produït i que demostra que Germà Gordó entén la política com una qüestió de benefici i profit personal i no pas de projecte col·lectiu i construcció republicana”, ha afegit.

Salellas ha assegurat que, en funció de les investigacions judicials, la CUP no dubtarà a "demanar responsabilitats polítiques" si es demostra que "hi ha una relació entre els responsables polítics de CDC de l'època del 3% i els responsables polítics que van incloure a Germà Gordó en la llista de JxSí". També en funció de l'evolució del cas, la CUP decidirà què compareixences parlamentàries sol·licita, ha puntualitzat Salellas.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 botifler1914, Sinitaca, 21/06/2017 - 10:05

Acabará harto de ellos, no sabe lo que le espera al pobre.

#2 Pepet, Sabadell, 20/06/2017 - 22:20

La CUP contra els seus companys de Govern? Incomprensible!

#1 lucas, bcn, 20/06/2017 - 21:45

Todo postureo, en el fondo son los criados, los masovers, los correveidigasli de los amos de catadisney: CDC y la familia imperial catalina de los PUJOL.