Publicitat
Política · 6 de Juliol de 2016. 15:22h.

El jutge demana 8 milions de fiança per a cada imputat d'Innova

Entre ells hi són l’exalcalde Lluís Miquel Pérez i tots els regidors del govern tripartit

El jutge demana 8 milions de fiança per a cada imputat d'Innova

Imatge de l'anterior equip de govern

El jutge que investiga el cas Innova de Reus ha aixecat parcialment el secret de sumari sobre la peça separada número 1, que investiga l’aval que l’anterior govern tripartit de Reus, format per PSC, ERC i ICV, va donar a l’empresa mixta Shirota. El jutge Diego Álvarez de Juan sol·licita una fiança de vuit milions d’euros per cadascun dels 19 investigats, que han de pagar abans del 30 de setembre.

Entre ells hi són l’exalcalde de Reus Lluís Miquel Pérez, així com els 14 regidors que conformaven el seu govern, tots imputats per la peça separada que refereix a Shirota. També estan investigats l’exdirector general d’Innova Josep Prat, l’exsecretària d’Innova Natàlia Torrell i l’exdirectora financera del holding d’empreses, Esther Ventura.

El titular del jutjat número 3 de Reus fixa aquesta quantitat per tal de cobrir les responsabilitats que se’ls puguin derivar dels fets imputats. També apunta que si no aporten aquests diners abans del 30 de setembre es procedirà a l’embargament de béns. El jutge manté la condició d’investigats per tots ells pels suposats delictes de prevaricació, malversació de diners públics i blanqueig de capitals.

El jutge remarca la manca de transparència i la “opacitat” que hi havia als consells d’administració d’Innova, i retreu la falta de control sobre els diners que van sortir de les arques públiques per donar l’aval de tres milions a l’empresa Shirota, una actuació que aniria “en contra de l’interès públic”, segons el magistrat. L’aval s’hauria d’haver autoritzat per ple a l’Ajuntament, cosa que no va succeir en cap moment.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#7 Carlos Gomez, Bcn, 07/07/2016 - 09:14

Alla on hi ha un duro per robar, alla estan ells fent pais.
L´amor per la Catalunya rica i plena no ha sigut mai desinteresat.

#6 Ruggero, Cornellá, 06/07/2016 - 21:20

A este paso y a este ritmo, el PP parecerá un angelito al lado de CDC. Realmente son tal para cual, nada tienen que reprocharse uno a otro.

#6.1 Pepon, Bcn, 06/07/2016 - 23:05

En este asunto están implicados todos los partidos menos C's, la Cup....El PP no lo sé.
En todo caso se vuelve a demostrar la existencia del PUC, Partit Unic Catalanista. La derechona y la pseudoizquierda de la mano haciendo negocios con nuestra salud. Una mafia.

#5 Carlos Gomez, Bcn, 06/07/2016 - 19:58

Pobre gent.
Que tregui la cubana qui estigui lliure de culpa.

#4 angelito, barcelona, 06/07/2016 - 18:40

Lo de cova de conspirador y circo mediático, según Munté y adláteres. Yo no soy tan original.

#3 angelito, barcelona, 06/07/2016 - 18:07

La cova de conspiradors judiciales también se suma al circo mediático.