Publicitat
Política · 8 de Març de 2018. 12:38h.

El jutge Santi Vidal s'haurà de buscar la vida

No podrà tornar a la carrera judicial

El jutge Santi Vidal s'haurà de buscar la vida

Santi Vidal, en una de les xerrades

L'exjutge i exsenador Santi Vidal, investigat en la macrocausa del procés que s'instrueix al jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, no pot tornar a exercir. El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) li ha denegat el reingrés a la carrera judicial que va sol·licitar el passat 24 de gener, després de tres anys de suspensió de les seves funcions.

La Comissió Permanent del CGPJ apunta a la "falta d'aptitud" de Vidal per tornar a fer de jutge "com a conseqüència de les seves manifestacions i intervencions públiques efectuades durant el període de suspensió".

El CGPJ recorda en un comunicat que la sanció que es va imposar a Vidal va implicar la privació de tots els drets inherents a la seva condició de jutge o magistrat, però no va suposar la pèrdua de la seva condició de membre de la carrera judicial, de manera que la suspensió "no el disculpa de les seves obligacions bàsiques", com "la lleialtat constitucional", entre d'altres.

Aquest jurament ha estat "repetidament incomplert" pel magistrat durant els últims tres anys, afirma la Comissió Permanent, que qüestiona "la seva capacitat per jutjar" a causa de les manifestacions que va fer Vidal a Granollers, Horta i Matadepera durant els mesos de novembre i desembre de 2016 i que el CGPJ reprodueix en la nota.

La Comissió conclou que "l'actuació pública del magistrat Santiago Vidal durant el temps de compliment de la suspensió implica una evident pertorbació a la reputació i imatge" del CGPJ i constata "la seva falta de lleialtat a les institucions de l'Estat i a la Constitució, que no tan sols decideix públicament no acatar, sinó també fer proselitisme de la seva desobediència, fins i tot fent gala de la seva condició de jutge".

Publicitat
Publicitat

50 Comentaris

Publicitat
#43 Alejandro, Barcelona, 09/03/2018 - 12:21

Una decisión normal en un país democrático ya que, los jueces están para hacer valer las leyes Constitucionales, NO como en el caso de Vidal que, ayudó a perpetrar un golpe de Estado a la democracia transgrediendo todas las leyes. La misión del juez es salvaguardar la ley, no saltársela .

#42 Galba, Bcn, 08/03/2018 - 22:06

Cap problema: un espai a TV3, una columneta a LV, tertuliá a CatRadio, president de una plataforma per salvaguardar els valors de la republica, un cercle de conferencias a Tractorlandia....

Son els millors!

#40 Baijal, Bar Celona la nueva tabarnilla de tots, 08/03/2018 - 19:36

A lo mejor podria ejercer desde el exilio....que le monten un Palau del justiciero en Bruselas....a lo Puidemont...en Itacamovil todo es posible...y a gastos pagados, evidentemente mucho más.

#37 lepero, Barcelona/Tabarnia, 08/03/2018 - 18:58

Poco a poco se irán enterando todos de lo que vale una peineta, por más que digan que era simbólica.

#36 Sergi , Barcelona, 08/03/2018 - 17:55

BRAVO, BRAVO Y BRAVO !!!