Publicitat
Política · 28 d'Agost de 2010. 11:01h.

El jutge veu indicis de finançament il·legal a Unió

Els 15 acusats, entre ells l'exgerent Josep Maria Núñez, seran citats a declarar

El jutge veu indicis de finançament il·legal a Unió

Duran, amb Pelegrí i Castellà, en una imatge d'arxiu

El Jutjat d'Instrucció número 21 de Barcelona ha admès a tràmit la querella presentada per la Fiscalia de Barcelona contra l'exgerent d'UDC Josep Maria Núñez i els dirigents de la Fundació Catalunya i Territori, vinculada al partit democristià. L'acusació pública atribueix a 15 persones, entre elles Núñez, els presumptes delictes d'apropiació indeguda, administració deslleial, falsificació i estafa. El jutjat, que va acceptar la querella a finals de juliol, va acordar citar a declarar els denunciats, tot i que encara no s'ha fixat una data, segons informa El Periódico.

La justícia investigarà així els fets que constaven a la denúncia que la fiscalia va presentar a finals de juliol, en què s'apuntava que l'entramat d'empreses del grup IMS i de «factures falses» creat pels denunciats va poder tenir Unió com a "beneficiari a títol lucratiu". La querella detallava que la trentena d'empreses de la xarxa, la majoria amb molt poca activitat, es van fer càrrec, a través d'aquestes factures fraudulentes, de pagaments de serveis prestats a Unió. Aquestes societats es nodrien de diners traspassats des de la fundació.

El fiscal va afirmar que l'import "distret" amb factures fictícies i préstecs no documentats per la fundació presidida per Josep Boqué Cos fins al 2007 va pujar a 1,78 milions d'euros. Quan els diners arribaven a mans del grup empresarial, es desconeix quin n'era el destí final, ja que tornaven a sortir en efectiu. Sí que es va poder comprovar que el president de la fundació va rebre 180.000 euros i que una altra quantitat es va dedicar "al pagament d'obligacions contretes per UDC".

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 Jordi, Calafell, 29/08/2010 - 12:25

I això quan va passar ?
I surt ara ?
A pocs dies de les eleccions ?
Ahhh ?

Alguna noticia més?

#13 Meliq Salau, Reus, 29/08/2010 - 12:16

Quo vadis Artur Mas?
Quo vadis?
El teu silenci et delata.
la teva inacció també.
Com el teu sotmetiment al criteri d'Unió.
Quo vadis Príncep Oriol?
Quo vadis Convergència?
Democràtica?
de Catalunya?

#12 JoanMarti, Abrera, 29/08/2010 - 01:18

Com sempre tots muts, calladets per si les mosques, algun dia sabrem la veritat de tot aixo, i tambe de CDC, quina colla de fantasmes i volen guanyar per fer un govern mes fort(,com deia el Oriolet un mentider compulsiu), quina barra, per fer que???

#11 Pep, Alt Empordà, 28/08/2010 - 23:54

Unió esta ben podrideta, igualets que els seus socis Convergents i el 4% ... CiU= CORRUPCIÓ i UNIONISME.
Jo INDEPENDENCIA, Jo ERC

#10 pinkpanter, bcn, 28/08/2010 - 21:24

Aixo es la cantarella de sempre, la fiscalia, de coneguda obediencia politica, fara fum uns quants anys amb el tema.....fum fum fum