Publicitat
Política · 1 de Març de 2017. 18:06h.

El jutge veu “passivitat”, però no desobediència en l'alcaldessa de Berga

El magistrat remarca que la negativa a despenjar l’estelada de l’Ajuntament no va ser “clara”

El jutge veu “passivitat”, però no desobediència en l'alcaldessa de Berga

Montse Ventuós i Benet Salellas, en una imatge d'arxiu

El titular del jutjat d’instrucció número 1 de Berga, Albert Ejarque, considera que l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, no va cometre cap delicte de desobediència pel fet de negar-se a despenjar la bandera estelada de l’Ajuntament de la ciutat, malgrat el requeriment de la Junta Electoral durant les jornades electorals del 20 de desembre del 2015 i el 27 de setembre del 2016.

El magistrat assegura que “no consta una negativa franca, clara, patent, indubtable, indissimulada, evident o inequívoca de la investigada per retirar la bandera estelada quan l’Ajuntament de Berga va ser requerit per això”. El jutge argumenta que “va existir únicament passivitat” per part de Venturós, ja que el requeriment no es va dirigir “personalment” a l’alcaldessa, sinó al consistori.

“No sent la investigada la destinatària directa de l'esmentat requeriment (que a més tampoc li va ser notificat personalment) de cap manera és possible inferir que la investigada hagués pogut incórrer en una negativa contumaç i rebel al compliment de l’acordat per la Junta Electoral”, diu la sentència.

Per altra banda, el jutge tampoc considera que la negativa de Venturós constitueixi un delicte electoral, perquè “no es pot entendre que l'exhibició a la façana de l'Ajuntament de Berga d'una bandera estelada sigui realment un ‘acte de propaganda’”.

“Resulta lògic i coherent que quan la norma es refereix a ‘actes de propaganda’, consideri com a tals aquells orientats a obtenir sufragis en favor d'una candidatura concreta, i no d'una orientació política o tendència política compartida per diferents candidatures”, afirma el magistrat.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 luzbell, barcelona, 02/03/2017 - 11:21

cuando dimite ese juez si tiene miedo y no sabe cumplir con su obligación que se vaya

#7 Magistrat caquetes, Reus, 02/03/2017 - 06:55

"cok, cokok,cooook,cokok,cok, cokok..."

#6 Karkamal, La Marca Hispànica, 02/03/2017 - 00:56

I per dir això aquest paio ha hagut de fer posicions a jutge? Una gran veritat allò de que "el número dels imbècils és infinit". No ho dic jo, és frase bíblica, de la "Vulgata Llatina". Amén.

#5 perigallo, bcn, 01/03/2017 - 22:28

Pa cagar-se. Este pais está muerto, Lo negro es blanco y lo blanco es negro, lo dice un juez y a tragar.

#4 Luisito Wasabi, Barcelona, 01/03/2017 - 22:20

Pasar todo el invierno en Berga debe de ser muy duro para un juez... la objetividad e integridad se deben ir por el sumidero a las primeras de cambio.