Publicitat
Política · 26 de Novembre de 2017. 14:59h.

El jutge Vidal cobrava d'ERC

L'exsenador va pactar una "compensació mensual" de 3.000 euros abans de dimitir

El jutge Vidal cobrava d'ERC

L'exjutge Santiago Vidal va pactar amb ERC un pagament mensual de 3.000 euros al dimitir "sense oposició" com a portaveu d'aquesta formació al Senat el gener passat, segons informa Europa Press. El seu compromís va consistir a realitzar informes per a la Fundació Irla, vinculada al partit, fins a febrer de 2018, en què preveu reincorporar-se a la carrera judicial.

Així consta en un correu electrònic que va enviar l'exjutge Lluís Pérez, director acadèmic de la Fundació Irla i a una altra persona anomenada Jordi, al que els retreia que no li haguessin pagat la segona factura que havia girat a l'esmentada entitat.

L'exjutge Santiago Vidal va anunciar la seva dimissió com a senador d'ERC el passat 27 de gener, després de conèixer-se que havia afirmat, durant unes conferències sobre la futura República catalana per diversos indrets de Catalunya, que la Generalitat tenia les dades fiscals dels catalans, donant a entendre que els havia obtingut de manera il·legal.

Després de fer efectiva la seva dimissió, el jutge no podia tornar a la carrera judicial ja que va ser suspès de sou i feina pel Consell del Poder Judicial per un període de tres anys, que es compleixen al febrer del proper any.

L'e-mail, a què ha tingut accés Europa Press, i que està incorporat al procediment que investiga el jutjat número 13 de Barcelona, és del passat 11 de juliol.

En aquest text, Santiago Vidal afirmava que, quan a finals de gener va parlar amb "Marta" i amb "Jordi" li van fer demanar la dimissió com a portaveu d'ERC al Senat i la va acceptar sense oposició tot i que "no tenia l'obligació legal de fer-ho".

El text prosseguia: "Vam pactar una compensació mensual de 3.000 euros amb el compromís de col·laborar amb la Fundació Irla, assumint jo les despeses inevitables, fins que el proper febrer de 2018 em pugui reincorporar a la carrera judicial".

Vidal relata quines són les despeses amb els que ha de córrer: 210 euros de retenció d'IRPF; la quota d'autònoms de la Seguretat Social (75 euros); la quota del Col·legi d'advocat en exercici (120 euros) i els honoraris del gestor que fa el pagament de l'IVA trimestral (154 euros). Tot això suposa que els ingressos nets siguin de 2.441 euros, assenyala.

"Des de llavors han passat cinc mesos i només he rebut un pagament, que correspon als dos primers informes, la veritat és que he passat de cobrar 4.300 euros nets al mes com a senador d'ERC a poc més de 900 euros mensuals", es lamenta Vidal, que precisa que és conscient que "això de la política és una ocupació inestable".

En la queixa per l'impagament de la factura del tercer informe que havia fet per a la Fundació Irla va continuar recordant que era "la primera vegada" en més de 30 anys de vida laboral que havia de "demanar el compliment d'un acord personal".

"I també serà l'última -va afegir-, per una qüestió de dignitat no penso tornar a parlar més d'aquest tema. La vida m'ha ensenyat a intentar resoldre els meus problemes, sobretot si jo he ajudat a crear-los".

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#22 mans netes, Barcelona, 27/11/2017 - 11:54

juas juas juas ja surt tot ja surt el xiringuito muntat pels de "mans netes" jajajaa aquests son els que portaven de lema electoral fa molts anys mans netes

a robar com tothom i aneu de perfectes i legals

#20 arm, figueres, 27/11/2017 - 08:58

d aqui un temps, s ´hauria de fer un informe sobre qui han sigut els mercenaris del " proces" i quan s´han emportat amb el proces

#20.1 Sergi, Barcelona, 27/11/2017 - 12:11

Hi han miles de mercenaris cobran i vivint del proces, aqui hi ha un negoci montat que hi viu molta gent, aquest es el tema.

#19 arm, figueres, 27/11/2017 - 08:36

tornar a ser jutje? suposem que hagues de jutjar a algu de ERC, seria neutral?

#18 Carlos Gomez, llegidor de vide de sants, 27/11/2017 - 01:00

Catalunya primer que deia Pujol.

Aquest muchachito forma part de la mateixa manada que el Rufian, l´Alfred Bosch i el gran Juanitu Tarda, una manada d´oprimits, unes victimes d´un estat totalitari, genocida i demofobic.

Pero aquest no es el mateix que tambe feia llistes negres de jutges ?

#17 Telamarinera, Vilanova, 26/11/2017 - 22:14

Este caballero va a poder juzgar en marzo del 2018 ??