Publicitat
Política · 17 de Gener de 2010. 11:06h.

El líder de CiU s'engresca amb l'autodeterminació

"Vull iniciar la transició de l'autonomia al dret a decidir"

El líder de CiU s'engresca amb l'autodeterminació

Artur Mas, en un acte de CiU

El president de CiU, Artur Mas, ha assegurat que "a finals dels 70 Espanya va fer una transició per passar de la dictadura a la democràcia. Després dels 30 anys d'experiència autonòmica, ara Catalunya s'ha de plantejar fer una transició de l'autonomia al dret a decidir. I és la transició que jo em proposo iniciar. Hem de veure com acaba la qüestió de la sentència del TC per comprovar si la via estatutària i autonomista té un futur. Si deixés intacte l'Estatut, ens podríem plantejar clarament insistir per aquesta via. Si l'experiència de l'Estatut acaba amb una paret del Constitucional, aquesta transició s'haurà d'anar produint".

En una entrevista a l'Avui, explica que la celebració d'un referèndum "pot passar perfectament. Seria una expressió pràctica del dret a decidir dels catalans" i afegeix que "que no podem és anar donant cops de timó sense un camí. Però si, com em temo, la sentència es carrega l'Estatut, plantejaré la transició cap al dret a decidir, i això quedaria reforçat fent alguna consulta popular en què el poble català decidís des de la gestió íntegra de les nostres infraestructures fins a l'administració dels propis diners".

Per últim, Mas diu que "tenim un poble complex, una barreja molt gran de gent, i això ens obliga a aplicar el dret a decidir en conceptes amplis. Si no, el transatlàntic pot embarrancar". Per això, Mas discrepa del plantejament de convocar un referèndum d'autodeterminació com ho ha manifestat el candidat i president d'ERC, Joan Puigcercós. Mas ha manifestat que "abans de fer aquests plantejaments, s'ha de meditar molt. Pot passar que, sent viable l'objectiu, vulguem fer virar un transatlàntic amb tan poc espai i tan poc temps que al final acabem contra les roques".

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#31 sulfuro sulfuro, Barcelona, 18/01/2010 - 18:17

¿Es que Durán no es capaz de introducir un gramo de sentido común en el caletre de Mas?
Mas está dejando en el ridículo a CiU con un
baño de radicalidad e insensatez que no va con la tradición de pragmatismo y moderación de su partido

#30 Francesc, Barcelona, 18/01/2010 - 14:30

Les declaracions les trobo assenyades. Molt assenyades. Ara bé, jo votaré o bé Erc o bé Reagrupament.

#29 Carles, Cardona, 18/01/2010 - 14:02

Un tio que fa 7 anys que acaba totes les seves intervencions dient "quan sigui president" no té cap credibilitat. Que m'expliqui com es pot ser independetista i anar de bracet amb el Duran. Aquest paio només vol que el votem a qualsevol preu.

#28 Pep, Alt Empordà, 18/01/2010 - 13:28

Aquesta és la veritat de CiU..declaracions literals de Duran Lleida..Duran demana que CiU no es disfressi d.independentista condicionada per altres partits.. Us queda clar suposats ex-votants d.ERC i suposats independentistes de CiU que opineu per aqui?

#27 Robert, Anglesola, 18/01/2010 - 12:43

Mires la foto al 2002 i son els mateixos. Ni estan a l'oposicio han renovat cap carrec, kuan ho faran? Missatge, quin? La campanya fotografica sortira barata o sino que la patrocini el Macia Alavedra. Vergonya de coalicio.