Publicitat
Política · 20 de Juliol de 2011. 14:06h.

El líder de la JNC reapareix

Figueras celebra el model català de beques després de la polèmica pel carnet de conduir

El líder de la JNC reapareix

Figueras, al Parlament

El Portaveu de CiU en Polítiques de Joventut al Parlament de Catalunya, Gerard Figueras, ha reaparegut després de la polèmica arran pel seu carnet de conduir. Figueras ha celebrat el decret aprovat pel Govern que incorpora un model català de beques per acabar amb el desequilibri dels estudiants de Catalunya - representen el 15% del conjunt de l'Estat i només reben el 10% en matèria de beques del Govern de l'Estat- i que significa l'intent de reajustar el desequilibri que existeix actualment, ja que 9 de cada 10 euros els aporta l'administració.

Així ho ha manifestat durant la sessió de control al Govern en la pregunta que ha formulat al conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, sobre "quins són els objectius i disseny que es proposa el Govern per a la política de beques per a estudiants universitaris a Catalunya?".

Figueras també ha mostrat la seva satisfacció per la possibilitat d'un avenç en el marc de la comissió bilateral Estat-Generalitat respecte al traspàs de les competències de les beques. En aquest sentit, ha recordat que "seria un avenç que donaria compliment a una reivindicació històrica de governs, partits, associacions, estudiants i organitzacions polítiques juvenils que es remunten a una sentència de l'any 2011 del Tribunal Constitucional".

Per al diputat de CiU, es tracta de dues bones notícies "avançar en el traspàs en matèria de beques i un model de beques universitàries propi català". Figueres ha demanat al conseller que "s'avanci realment en aquest acord per assumir la competència plena i com es proposa el Govern dur a terme la política del sistema català de beques".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 Joan, Girona, 21/07/2011 - 13:05

En Figueras no es pot posar el CAT perquè ja no té punts al carnet

#7.1 Alex , Viladecans, 22/07/2011 - 13:50

Doncs si Joan si que ho porta posat al cotxe actual, i en els dos cotxes anteriors que va tenir que per cert els va crema de tant fer quilòmetres pel país.

#6 Carme, Barna, 21/07/2011 - 02:45

Figueras, per dignitat, dimiteix!

#5 Encara ric, bcn, 20/07/2011 - 22:02

Auxili!!! Auxili!!!!!!

#4 Marc, Barcelona, 20/07/2011 - 21:58

Aquest senyor encara no ha dimitit per conduir begut el 2007, i ara fa un mes a 165km/h i sense carnet de conduir un cop esgotats tots els seus punts.

#2 Roger, Terrassa, 20/07/2011 - 16:10

Sobre beques diran el que vulguin, però no hi ha hagut cap avenç sobre el que ja es venia fent fins avui mateix a Catalunya. Pactar un conveni per gestionar-les ja ho va fer el conseller Solà fa 6 anys. El traspàs no és això, i no arribarà.