Publicitat
Política · 20 de Gener de 2009. 17:18h.

El líder de les JERC defensa l'homenatge a Martí Marcó

Gerard Coca recorda que la policia va "disparar a matar" contra l'exmembre de Terra Lliure

El líder de les JERC defensa l'homenatge a Martí Marcó

Gerard Coca, en una imatge d'arxiu

Gerard Coca, portaveu nacional de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) ha donat suport a l'acte d'homenatge a Martí Marcó, un exmembre de Terra Lliure que fou abatut per la policia. Al seu bloc, Coca afirma que "Martí Marcó era un jove nascut l’any 1959, i era un jove independentista, lluitador i inconformista. Un còctel que no acostuma a ser senzill a l’Estat Espanyol, i encara menys en aquells anys en que Franco estava mort però en canvi de franquistes n’hi havia per tot arreu".

"El fatídic dia 26 Martí Marco circulava amb dos companys d’escamot (del que amb el temps acabaria sent l’embrió de Terra lliure) a l’alçada del carrer Bruc amb Diputació, quan la policia els va donar l’alto. Van fugir i la resposta va ser disparar a matar, Martí Marcó rebia tres impactes de bala que li causarien la mort tres dies després. Feia poc més d’un mes que s’havia aprovat la Constitucion Española que significava l’inici de l’anomenada “democràcia”. Aquest va ser doncs un dels primers crims d’estat “constitucionals”. Poc va importar, perquè amb constitució o sense la policia va poder seguir actuant amb total impunitat", afegeix.

Segons Coca, "des de fa molts anys les JERC - Barcelona recorden aquesta data amb un senzill, però sentit homenatge al lloc on en Martí va ser abatut. Aquest any, en motiu del 30è aniversari, s’ha organitzat, a part del tradicional homenatge, un acte més complert , que s’havia de celebrar inicialment al Patí Llimona. Els mitjans i partits espanyolistes han decidit intentar impedir aquesta celebració. Fins i tot 30 anys després encara resulta incòmode la celebració d’un senzill acte de rècord, voldrien que caigués en l’oblit i que res qüestiones la versió oficial sobre la transició".

"No és el primer any que ho intenten, fa anys quan era Portaveu de les JERC - Barcelona un grupuscle espanyolista ja va intentar el mateix, fins i tot presentant una querella que lògicament no va acabar en res. Aquest any però l’ofensiva ha tingut major repercussió, ja que Ciudadanos ha fet de portaveu de l’espanyolisme més intolerant, i mitjans com la COPE, El Mundo o Libertaddigital han fet gustosos d’altaveus", afirma.

"Un cop més l’excusa esgrimida és que aquest seria un acte “d’apologia del terrorisme”. Recordar la memòria d’un jove mort fa 30 anys és terrorisme? Reivindicar els ideals de llibertat i justícia pels quals lluitava és terrorisme? Sincerament crec que explicar perquè les JERC i l’independentisme en general no som “terroristes” seria caure a la seva trampa. No hem de demostrar res a uns sectors que s’escandalitzen amb aquest acte però en canvi poden justificar tranquil·lament els crims del franquisme", afegeix.

"Prou que saben que l’independentisme és un moviment democràtic i pacífic, per això mateix intenten criminalitzar-lo amb fets com aquests, però per sort hi ha molts pocs catalans que encara creguin les seves mentides", conclou.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 Online poker, ..., 02/02/2009 - 01:57

373vm1 9718448 ephii4 [URL=http://maegancarberry.com/images/user/onlinepoker/] online poker [/URL] online poker http://maegancarberry.com/images/user/onlinepoker/

#16 Patufet, Collbató, 21/01/2009 - 10:21

Ja m'havia dit un amic meu (dirigent d'ERC) que els JERKIS que pugen son uns frikis totalment sonats, però em resistia a creure-ho. Però veig que la realitat supera la ficció... estem ben arreglats!!!! Que torni el Barrera!!!!

#15 Pereramon, olot, 21/01/2009 - 09:49

Per molt que diguin terra lliure era un grup terrorista i el Martí aquest un terrorista. Si aquest personatge no haguès mort poder haguessim tingut terrorisme durant més temps, i poder de rebot algú que els defensa tb podia haver mort. Així és la vida

#14 Pere, L´Altet, Alacant, 21/01/2009 - 09:02

valenciafreedom ha instando a los cuerpos de seguridad del estado a que determinen si existe delito en exaltación del terrorismo en este tipo de actos, impropios de una sociedad civilizada. Cataluña cada día mas aislada por culpa de fanaticos como estos.

#13 Josep, Sueca, Valencia, 21/01/2009 - 09:00

Un asesino menos. Todos los terroristas deberían de acabar como este canalla. Lo que no me sorprende es que JERC le hagan un homenaje, todos sabemos de donde provienen y cuales son sus ideales. El fascismo catalán ya tiene otro heroe asesino.