Publicitat
Política · 28 de Novembre de 2013. 23:50h.

El líder d'ERC demana més vocacions religioses

"Primer faig política i després em reconec com a cristià"

El president d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha demanat més vocacions religioses durant un diàleg organitzat per la Fundació Joan Maragall sobre com es viu el compromís intel·lectual, social o professional des de la fe cristiana.


El líder independentista ha titllat de "molt important" aquesta crida. "Jo, president d’Esquerra Republicana de Catalunya, faig crides a que hi hagi vocacions. I ho faig en actes públics, plens de gent; no passa res, ningú no em diu 'Junqueras, però què has fet?'", ha afegit a la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna.

Junqueras ha assenyalat, al costat de l'exministre socialista, Joan Majó, i de l'expresident del Parlament, Joan Rigol, qui ha exercit de moderador, que "primer faig política i després em reconec com a cristià encara que només sigui des d’un punt de vista pràctic de la meva experiència vital".

"Ara bé, aquests valors universals, que en el meu cas són valors cristians, són molt més importants que la política. Per tant, si un dia em trobo que la meva consciència, en aquest cas cristiana, entra en contradicció amb la meva acció política, primer és la meva consciència, després la política", ha remarcat.

Junqueras, Rigol i Majó, durant el col·loqui
Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#25 Observador, Sant Benet, 29/11/2013 - 20:15

Oriol Junqueras: el darrer gran(?) líder polític del pujolisme. El nacionalisme català segueix igual que fa trenta anys. No ha evolucionat. Hem de substituir a la "nostra" venerada Moreneta.

#24 Marc, bcn, 29/11/2013 - 18:30

Hòstia, jo que em pensava que era un paio intel.ligent.

#23 julio, Barcelona, 29/11/2013 - 18:16

Que curiosa es la vida, tengo que decir en en algo estoy de acuerdo con el Sr Junqueras, al que en los límites de la ética,lo he denostado, hasta donde he podido y sabido.En mi brindis al sol cotidiano, le pido que acuda a su conciencia cristiana, para ver como esta enfrentado a hermano con hermano.

#21 Kelly , Bcn, 29/11/2013 - 17:08

Monjas y curas, la independencia esta garantizada

#20 Barcelonés católico, Barcelona, 29/11/2013 - 16:43

Pues vaya cristiano, que dice "primero hago politica y luego me reconozco cristiano". Si fuera católico diria "Ante todo soy cristiano y luego hago tal o cual actividad". Y luego viene el "Soy cristiano a efectos prácticos de mi vda". O sea, ya ven, es un simple trepa, bautizado por sus padres.

#20.1 Toni Mach, Banyoles, 30/11/2013 - 12:06

Senzillment està bé llegir o escoltar el què es diu. Ell diu "el dia que la meva consciència entri en contradicció amb la meva acció política deixaré de fer política". Crec que és important escoltar abans d'opinar. Fa temps que no veig cap polític defensar la seva cristianitat tant clarament.